Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα θήκης κινητού: Η λύση που θα σας κάνει να νιώθετε σίγουροι
PLUS

Καθάρισμα θήκης κινητού: Η λύση που θα σας κάνει να νιώθετε σίγουροι

Καθάρισμα θήκης κινητού: Δείτε τον τρόπο που πρέπει να καθαρίζετε την θήκη του κινητού σας για να είστε σίγουροι.

Καθάρισμα θήκης κινητού: Οι θήκες κινητών μπορεί να λερωθούν και να είναι γεμάτες ρύπους και βακτήρια. Γι’αυτόν τον λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε να τις καθαρίζουμε σταθερά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίζοντας έτσι για την καλή μας εμφάνιση αλλά και την καλή μας υγεία.

Mπορούμε μια φορά στο τόσο να απολυμαίνουμε την θήκη της smartphone συσκευής μας με καθαρό οινόπνευμα. Αν κάποιοι λεκέδες επιμένουν μπορούμε να τους αφαιρέσουμε με μαγειρική σόδα, που είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος των νοικοκυρών στην χώρα μας.

Καθάρισμα θήκης κινητού: Αναλυτικά τα βήματα

Βήμα 1 Αφαιρέστε την θήκη από το κινητό σας τηλέφωνο. Δεν θα θέλαμε να κάνουμε μπάνιο με σαπούνι και νερό στην συσκευή του κινητού μας τηλεφώνου και να προκαλέσουμε κάποια σοβαρή βλάβη αν είναι έτσι καλύτερα να αγοράσουμε καινούργιες θήκες κινητών αντί για καινούργιο τηλέφωνο κάθε φορά. Σε 240 ml χλιαρό νερό διαλύστε μία σταγόνα από απορρυπαντικό για τα πιάτα. Προσοχή να μην κάνετε υπερβολές με την ποσότητα του απορρυπαντικού γιατί δεν θα θέλατε να δημιουργήσετε ένα μείγμα με μεγάλη ποσότητα σαπουνάδας.

Οδοντόβουρτσα & Ξέπλυμα

Βήμα 2 Χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε μία καθαρή οδοντόβουρτσα, την οποία μπορείτε να έχετε αποκλειστικά γι’αυτόν τον σκοπό, στο μείγμα με την σαπουνάδα έτσι ώστε να μουσκέψει για τα καλά. Τρίψτε την θήκη, μπρος και πίσω, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσα. Βεβαιωθείτε ότι τρίψατε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της θήκης, αλλά και κάθε σημείο της, ακόμη και τις γωνίες.

Βήμα 3 Ξεπλύνετε και στεγνώστε την θήκη κινητού. Ξεπλύνετε την θήκη κινητού πολύ καλά έτσι ώστε να απομακρύνετε όλη την σαπουνάδα. Έπειτα χρησιμοποιήστε ένα μαλακό και καθαρό ύφασμα προκειμένου να στεγνώστε την θήκη. Αφήστε την θήκη να στεγνώσει καλά, τουλάχιστον για χρονικό διάστημα μίας ώρας. Μην βιαστείτε να την τοποθετήσετε και πάλι στο κινητό σας τηλέφωνο, γιατί ακόμη κι αν την αισθάνεστε στεγνή με την αφή μπορεί να έχει ακόμη υγρασία η οποία, εάν δεν στεγνώσει, θα μεταφερθεί στην συσκευή του τηλεφώνου σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις