ΗΠΑ Κορονοϊός: Εκατοντάδες νεκροί, σε καραντίνα ολόκληρη η Καλιφόρνια

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ Κορονοϊός: Εκατοντάδες νεκροί, σε καραντίνα ολόκληρη η Καλιφόρνια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΗΠΑ Κορονοϊός: Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να μην φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

20.03.2020 | 07:28

ΗΠΑ Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνει όλη η Πολιτεία της Καλιφόρνια λόγω του κορωνοϊού. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε ότι θέτει ολόκληρη την Καλιφόρνια και τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της σε καραντίνα, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. «Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19», τόνισε ο Νιούσομ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η αλληλεξάρτηση των Καλιφορνέζων κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος της μεγαλούπολης του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι, «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται, με την ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνει νωρίτερα ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί. Τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και 218 έχουν υποκύψει στην ασθένεια, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

ΗΠΑ Κορονοϊός: Πρωτοφανής οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να μην φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αυτό είναι εφικτό. Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω του παγκόσμιου αντίκτυπου του Covid-19», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο. «Στις χώρες όπου υπάρχουν ακόμη επιλογές για να φύγουν μέσω εμπορικών διόδων, οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανωθούν για να επιστρέψουν αμέσως», πρόσθεσε.
Δεν διευκρινίστηκε αν οι αμερικανικές αρχές θα αναλάβουν τη διαδικασία επαναπατρισμού των πολιτών τους ή όχι.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται αφού έκλεισαν πολλά σύνορα χωρών σε όλον τον κόσμο, όπως αυτά των ΗΠΑ με τον Καναδά. Έχουν διακοπεί επίσης τα ταξίδια των μη Αμερικανών πολιτών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Οι εξελίξεις για το φάρμακο

Δείτε ακόμη

“Δεν θα ζούμε έτσι για πάντα” – Η Μελάνια, στέλνει ένα καθησυχαστικό, εμψυχωτικό μήνυμα (vid)

“Πεθαίνουν σαν τα γουρούνια, άντε στο διάολο” – Το σπαρακτικό ξέσπασμα μιας Ιταλίδας (vid)

“Καμπανάκι” Μητσοτάκη για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Exit mobile version