Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Όγδοος νεκρός: 80χρονος το νέο θύμα στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Όγδοος νεκρός: 80χρονος το νέο θύμα στην Ελλάδα

Όγδοος νεκρός: Πρόκειται για 80χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Όγδοος νεκρός: Ένας ακόμη άνθρωπος, ο όγδοος κατά σειρά, και δεύτερος μέσα στη σημερινή ημέρα, έχασε τη ζωή του προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα, 80 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει άλλος ένας ασθενής, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για 87χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά, το ένα από τα δύο χωριά που έχουν τεθεί σε καραντίνα, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 46. Σύμφωνα με το λοιμοξιωλόγο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων που έχουμε καταγράψει και έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε 464.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού, εξέφρασε την πεποίθηση πως τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι στην πραγματικότητα κατά πολύ περισσότερα. “Μπορεί να είναι και 10 ή και 15.000”, δήλωσε η κ. Λινού, προσθέτοντας πως υπάρχουν στατιστικά μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούνται για να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, με ενδεικτικό παράδειγμα τον υπολογισμό των 2.000- 3.000 κρουσμάτων που έχει προκύψει από τα εργαστήρια, στα οποία παλαιότερα υπηρετούσε ως διευθύντρια, εντούτοις η προσωπική της εκτίμηση είναι πως έχουμε να κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη από αυτά.

Σύμφωνα με την κ. Λινού, το σενάριο των 10.000 έως και 15.000 χιλιάδων κρουσμάτων ωστόσο, είναι θετικό, γιατί δείχνει ότι η πλειονότητα των νοσούτων αφενός περνάει ασυμπτωματικά την ασθένεια κι αφετέρου γρήγορα θα αποκτηθεί η ανοσία αγέλης, εφόσον ισχύει το ότι ο οργανισμός αποκτά ανοσία στον ιό μετά την νόσο. “Είναι πολλοί οι συνάνθρωποι μας που νοσούν γιαυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις