Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα κρούσματα Ελλάδα: Η ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

Νέα κρούσματα Ελλάδα: Η ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού

Νέα κρούσματα Ελλάδα: Η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Νέα κρούσματα Ελλάδα: Τρεις άνθρωποι, δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα κατέληξαν από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους εννέα. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό 31 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 495. Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. «Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ», ανέφερε. Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε ότι σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται μόλις το 15% των πραγματικών κρουσμάτων, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στην καρδιά της πανδημίας με το 50% των θανάτων από τον κορωνοϊό στον κόσμο να βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επανέλαβε την έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και καυτηρίασε τη σημερινή εικόνα εξόδου στις εθνικές οδούς.

Με τη σειρά του ο Nίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως «δεν πρέπει να κυκλοφορούμε».

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής», είπε σε αυστηρό τόνο.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την κοινωνική ευθύνη των πολιτών και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις.

Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας

Μετάβαση στα νησιά μόνο για μόνιμους κατοίκους

Απαγορεύεται ο απόπλους ή κατάπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά

Αύριο Σάββατο κλειστές οι λαϊκές

Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί

Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης

Τελευταία ηχηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν μία γενική απαγόρευση κυκλοφορίας

«Μένουμε σπίτι» τονίζει σε νέο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στέλνει έτσι μια νέα ηχηρή προειδοποίηση πριν μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις