Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δέκα νεκροί Ελλάδα: Τέσσερις το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα νεκροί Ελλάδα: Τέσσερις το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό

Δέκα νεκροί Ελλάδα: Μία γυναίκα 93 ετών είναι o 10ος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Δέκα νεκροί Ελλάδα: Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορωνοϊού,. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών από την Πάτρα η οποία είχε με καρδιολογικά προβλήματα. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που χάνει την ζωή της στην χώρα μας. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 495, ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.  Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Την ίδια ώρα, 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα.  Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.  Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως προς το παρόν είμαστε εντός των εκτιμήσεων για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα».  Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου δραματική έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία. «Δεν μπορεί να έχουμε μία περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ» σημείωσε.

Τελευταία ηχηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν μία γενική απαγόρευση κυκλοφορίας

«Μένουμε σπίτι» τονίζει σε νέο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στέλνει έτσι μια νέα ηχηρή προειδοποίηση πριν μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις