Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το ψυγείο εξωτερικά: Συμβουλές για φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα
PLUS

Πώς να καθαρίσω το ψυγείο εξωτερικά: Συμβουλές για φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα

Πώς να καθαρίσω το ψυγείο εξωτερικά: Το ψυγείο μας είναι εκτεθειμένο στην ανάπτυξη βρωμιάς και μούχλας.

Πώς να καθαρίσω το ψυγείο εξωτερικά: Το καθαρό ψυγείο είναι θέμα τεράστιας σημασίας, καθώς σ’ αυτό αποθηκεύουμε τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Το ψυγείο μας είναι εκτεθειμένο στην ανάπτυξη βρωμιάς και μούχλας, γι αυτό και θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα αν δεν το καθαρίζουμε τακτικά και κυρίως σωστά.

Τα παρακάτω αποσπώμενα μέρη του ψυγείου μπορείτε να τα πλύνετε με κάποιο απορρυπαντικό που προτιμάτε, το οποίο μετά το πλύσιμο θα το ξεβγάλετε πολύ καλά, βουτώντας το σφουγγάρι σε μία λεκάνη που θα περιέχει μείγμα νερού, μαζί με μαγειρική σόδα.

Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές 

– Το βγάζετε από την πρίζα.

– Αν είναι εντοιχισμένο ψυγείο σύρετέ το προς τα έξω, ώστε έχετε πρόσβαση και σε δυσκολότερα σημεία και να το καθαρίσετε πιο εύκολα.

– Αδειάστε το ψυγείο σας από όλο το περιεχόμενό του. Αφαιρέστε τα κουτιά, τις θήκες, τις σχάρες και όλες τις γυάλινες επιφάνειες.

Πως θα καθαρίσετε την εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου ‼

Το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με μια σαπουνάδα από νερό με απορρυπαντικό πιάτων ή με πράσινο σαπούνι.

Πως να καθαρίσετε τα λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου ‼

Τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου και του καταψύκτη σας είναι το πιο δύσκολο και «ύπουλο» κομμάτι στην καθαριότητα του ψυγείου, καθώς στα σημεία που δεν φαίνονται ανάμεσα στις πτυχώσεις των λαστίχων, συγκεντρώνονται συνήθως η μούχλα και η βρωμιά. Για να τα καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα νερού με χλωρίνη, στο οποίο θα βουτήξετε το σφουγγάρι και κατόπιν θα τα τρίψετε. Μια άλλη λύση είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις