Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξάνθη ληστεία: Κλέφτες με μάσκα Νταλί σε μίνι μάρκετ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη ληστεία: Κλέφτες με μάσκα Νταλί σε μίνι μάρκετ

Ξάνθη ληστεία: Εμπνευσμένη από την γνωστή σειρά, La Casa de Papel, ήταν μια ληστεία σε μίνι μάρκετ της Ξάνθης.

Ξάνθη ληστεία: Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στη χώρα, δράστες ληστρικών εισβολών σε κατοικίες η επαγγελματικούς χώρους, εμφανίζονται την ώρα των επιδρομών φορώντας μάσκες που παραπέμπουν στους ήρωες της δημοφιλούς τηλεοπτική σειράς, ισπανικής παραγωγής, La Casa de Papel!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ληστεία με απειλή μαχαιριού από τους δύο δράστες, που όπως όλα δείχνουν, έχουν παρελθόν στις ένοπλες ληστείες, έγινε σε Μίνι Μάρκετ επί της οδού Δώδεκα Αποστόλων, κοντά στο κέντρο της Ξάνθης. Οι κακοποιοί, που κρύβονταν πίσω από τις μάσκες της δημοφιλούς σειράς, ισπανικής παραγωγής, που ετοιμάζεται για τον τέταρτο κύκλο της, σε ώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων βρισκόταν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, έφθασαν απτόητοι στο κατάστημα.

Στο ταμείο βρισκόταν η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης η οποία πάγωσε δυο φορές. Τη μία όταν είδε τους άγνωστους με τις μάσκες και τη δεύτερη αμέσως μετά όταν ο ένας από τους δύο την απείλησε με μαχαίρι και άρπαξε από το ταμείο τις εισπράξεις που είχαν συγκεντρωθεί έως εκείνη τη στιγμή. Τα χρήματα, όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν πολλά, αλλά οι δράστες πήραν ό,τι βρήκαν και διέφυγαν.

Όταν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ξεκίνησε τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης να δίνει σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ, περιγραφές για τις μάσκες, που φορούσαν οι δράστες. Το δίδυμο με τις μάσκες δεν είναι, όπως εκτιμάται πρώτη φορά που προχωρά σε ληστεία.

Πιθανολογούν οι ερευνητές ότι πρόκειται πιθανότατα για τους ίδιους κακοποιούς οι οποίοι βρίσκονται πίσω από μια σειρά ενόπλων ληστειών σε διάφορους στόχους στο Νομό της Ξάνθης. Πρόσφατα, καταγράφηκε κι άλλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Κοντά στα ξημερώματα οι δύο δράστες, που φορούσαν τότε κουκούλες, έφθασαν με μοτοσικλέτα στο πρατήριο στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Καβάλας.

Διέφυγαν προς Καβάλα

Ο συνεπιβάτης της μηχανής, πλησίασε τον υπάλληλο και με την απειλή πιστολιού του άρπαξε τα χρήματα και το τσαντάκι του, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μηχανή και εξαφανίστηκαν με τον συνεργό του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς Καβάλα. Πάντως, όπως προαναφέρθηκε η Αστυνομία βρίσκεται για δεύτερη φορά μπροστά σε ληστές που κρύβουν τα πρόσωπά τους πίσω από τις συγκεκριμένες μάσκες. Τον περασμένο μήνα, μετά από φρενήρη καταδίωξη που ξεκίνησε από το Αγρίνιο και κατέληξε στην Πάτρα, η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερις δράστες εισβολών σε μονοκατοικίες. Αφού εμβόλισαν ένα περιπολικό και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά.

Βρήκαν δύο μάσκες

Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και δύο μάσκες που παρέπεμπαν στη σειρά La casa de Papel! Η τέλεια ληστεία (πρωτότυπος ισπανικός τίτλος: La casa de papel, μετάφραση: Το χάρτινο σπίτι) είναι ισπανική τηλεοπτική σειρά που αρχικά προβλήθηκε από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2017 στο ισπανικό κανάλι Antena 3 με συνολικά 15 επεισόδια. Το Netflix αγόρασε τη σειρά αργότερα και ξεκίνησε την προβολή της τον Δεκέμβριο του 2017, έτσι το κοινό της αυξήθηκε κατακόρυφα και έγινε η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά, ενώ εμφανίζεται 199η ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές στις προτιμήσεις του κοινού. Η σειρά επικεντρώνεται σε δύο μεγάλες ληστείες μίας σπείρας ληστών, ενώ παράλληλα δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, έρωτες, θάνατοι και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις