Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία Κορονοϊός: Στα 18 τα κρούσματα – Σε αναμονή 10.300 προσκυνητές της Μέκκας
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία Κορονοϊός: Στα 18 τα κρούσματα – Σε αναμονή 10.300 προσκυνητές της Μέκκας

Τουρκία Κορονοϊός: Ο κορωνοϊός κτυπά και τη γειτονική μας χώρα.

Τουρκία Κορονοϊός: Η εξάπλωση του κορωνοϊου αρχίζει να απασχολεί σοβαρά και τη γειτονική μας Τουρκία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην οποία υπερτριπλασιάστηκαν, καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση, ανήλθαν σε 18, από 5 που είχαν καταγραφεί στην τελευταία καταμέτρηση. Αμέσως η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των μπαρ, των νυχτερινών μαγαζιών και των δημόσιων βιβλιοθηκών και στις 81 επαρχίες της χώρας από τις 10 το πρωί της Δευτέρας, την ίδια στιγμή που σχεδόν 10.300 Τούρκοι προσκυνητές που επισκέφθηκαν τη Μέκκα το προηγούμενο διάστημα, αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους, καθώς στην ιερή περιοχή των μουσουλμάνων εντοπίστηκαν κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, τα δύο από τα νέα κρούσματα σχετίζονται με την πρώτη περίπτωση μόλυνσης από τον κορωνοϊό που εντοπίστηκε στη χώρα.

Το Σάββατο σήμανε συναγερμός στην Τουρκία καθώς οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, 57 Τούρκους επιβάτες αεροπλάνου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη από τη Βαγδάτη. Η πτήση έφτασε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής, 13 ημέρες αφότου η Τουρκία απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς τη γειτονική της χώρα, ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης της επιδημίας. Οι αρχές έδωσαν εντολή να προσγειωθεί το αεροσκάφος στην Άγκυρα, όπου βρίσκονται τα κέντρα ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι 57 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Άγκυρα όπου και τέθηκαν σε καραντίνα.

Δείτε ακόμη

Κορονoϊός: Με θερμική κάμερα ο Ερντογάν, με… κολόνια λεμονιού οι πολίτες!

Covid 19: Οι ΗΠΑ ξεκινούν σήμερα την κλινική δοκιμή εμβολίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις