Κορονοϊός Μπολσονάρου: Αρνητικός ο Βραζιλιάνος πρόεδρος

ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Μπολσονάρου: Αρνητικός ο Βραζιλιάνος πρόεδρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορονοϊός Μπολσονάρου: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι είναι αρνητικός.

13.03.2020 | 18:51

Κορονοϊός Μπολσονάρου: Αρνητικός στον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, κι ενώ οι πληροφορίες τοπικών Μέσων ενημέρωσης τον έφεραν ότι έχει προσβληθεί από τον Covid-19.  Ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε στο Facebook τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Νωρίτερα ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας Εντουάρντο Μπολσονάρου, επέκρινε τα μίντια λέγοντας ότι οι εξετάσεις του πατέρα του για τον κορωνοϊό δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Εντουάρντο κατηγορεί τα μίντια ότι προσφέρουν «πάρα πολλά ψέματα και πολύ λίγη ενημέρωση» μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε τοπικό μέσο ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε στη Φλόριντα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Εκεί βρισκόταν και ο υπεύθυνος Τύπου της προεδρίας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.  Μάλιστα, ο Εντουάρντο σημείωσε ότι «πάντα υπάρχουν αυτοί που λένε ψέματα στα μίντια και εάν η ιστορία επιβεβαιωθεί λένε “στα είπα!” και εάν δεν επιβεβαιωθεί, τότε θα είναι ένα ακόμη fake news».

Είχε εισέλθη σε καθεστώς απομόνωσης

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος εισήλθε σε καθεστώς απομόνωσης, ενώ υπεβλήθη σε εξετάσεις. Η εφημερίδα O DIA μετέδωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετικός και ότι υπεβλήθη και σε δεύτερη εξέταση. Νωρίτερα πάντως, το Fox News είχε μεταδώσει ότι ο γιος του Μπολσονάρου επιβεβαίωσε την ασθένεια του πατέρα του, γεγονός που εγείρει ανησυχίες και για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε ακόμη

O Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε καραντίνα η Ελλάδα – 73 νέα κρούσματα

Exit mobile version