Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοροναϊός Ελλάδα: Αναβάλλεται η επίσκεψη της Ούρσουλα στην Αθήνα – Ήρθε η Γιόχανσον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοροναϊός Ελλάδα: Αναβάλλεται η επίσκεψη της Ούρσουλα στην Αθήνα – Ήρθε η Γιόχανσον

Κοροναϊός Ελλάδα: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε απόψε ότι κατόπιν συμφωνίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Κοροναϊός Ελλάδα: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε απόψε ότι λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με την επιδημία του Covid-19 και κατόπιν συμφωνίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα στην Αθήνα. «Θα επικεντρωθώ στο ξεκίνημα του συντονισμού των ενεργειών της ΕΕ που ανακοινώθηκαν χθες» για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, πρόσθεσε στην ανάρτησή της στο Twitter.

Αντιθέτως, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μαξίμου, η επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Η ίδια η Επίτροπος, μάλιστα, ανακοίνωσε την άφιξή της στην Αθήνα και τις αναμενόμενες συναντήσεις της με τις ελληνικές αρχές. «Είμαι στην Αθήνα για να συναντηθώ και να συζητήσω την Πέμπτη με τις ελληνικές αρχές και με όσους συμβάλλουν στην προστασία των ευρωπαϊκών μας συνόρων και των ευρωπαϊκών μας αξιών – των δύο πλευρών του πιο πολύτιμου νομίσματός μας – της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Συνάντηση Γιόχανσον – Μηταράκη

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον προκείμενου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Νότη Μηταράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο. Η κ. Γιόχανσον θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME), με επικεφαλής τη διευθύντριά της, Μονίκ Παριά. Θα ακολουθήσουν διαδοχικές συσκέψεις με την επίτροπο με θέμα το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Ενόψει της επίσκεψης της κ. Γιόχανσον στο υπουργείο Μετανάστευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος συγκάλεσε χθες, τη δεύτερη συνάντηση εργασίας για τη Διάσκεψη της Αθήνας για τους Ασυνόδευτους Ανήλικους. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της οποίας θα τελεί η Διάσκεψη, της UNICEF, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης για το Άσυλο.

Δείτε ακόμα

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις