Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έβρος σύνορα: Συνάντηση Πάιατ με Δένδια – Μήνυμα στήριξης για το μεταναστευτικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος σύνορα: Συνάντηση Πάιατ με Δένδια – Μήνυμα στήριξης για το μεταναστευτικό

Έβρος σύνορα: Ο κ. Πάιατ τονίζει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της, κάνοντας παράλληλα λόγο για προκλητικές ενέργειες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Έβρος σύνορα: Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται μάλιστα από φωτογραφία του με τον Νίκο Δένδια, ο κ. Πάιατ τονίζει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της, κάνοντας παράλληλα λόγο για προκλητικές ενέργειες και ψευδείς ισχυρισμούς στα social media που αντιμετωπίζει η χώρα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η συζήτηση εστιάστηκε στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, καθώς και στην κατάσταση στον Έβρο, σχετικά με τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε διεξοδικά τις ελληνικές θέσεις.

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να συνεχίζουμε τον στενό συντονισμό με τον υπουργό Νίκο Δένδια, καθώς υποστηρίζουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της και εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των εντάσεων καθώς και τον τερματισμό των προκλητικών ενεργειών και ψευδών ισχυρισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρέσβης.

Άλλο ένα βράδυ με επεισόδια στον Έβρο

Παράλληλα, δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν, για άλλη μια φορά, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν νέα σοβαρά επεισόδια, με «βροχή» μολότοφ εναντίον των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων. Όπως φαίνεται και στο βίντεο του grtimes.gr, ένας νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων σημειώθηκε νωρίτερα το βράδυ, καθώς μετανάστες από την άλλη πλευρά, επικουρούμενοι από τις τουρκικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, ανάβοντας φωτιές κατά μήκος του φράχτη. Για άλλη μια φορά πέταξαν δακρυγόνα, τα οποία προφανώς τους παραχωρούν οι Τούρκοι αστυνομικοί.

Δείτε ακόμα

Σε κλειστή δομή αναμένεται να μετατραπεί η δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα 

Ανάρτηση σοκ από Ιρανό στην Ελλάδα – “Δώστε όπλα στους μετανάστες στον Έβρο”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις