Τούρκοι κομάντος στον Έβρο: Προκλητικοί, με το χέρι στη σκανδάλη

ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι κομάντος στον Έβρο: Προκλητικοί, με το χέρι στη σκανδάλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τούρκοι κομάντος στον Έβρο: Με το χέρι στη σκανδάλη οι Τούρκοι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων, όπως δείχνει βίντεο που δημοσίευσε Τούρκος δημοσιογράφος.

11.03.2020 | 18:34

Τούρκοι κομάντος στον Έβρο: Τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς αποτυπώνει το βίντεο που δημοσίευσε Τούρκος δημοσιογράφος από τα σύνορα στον Έβρο. Το βίντεο δείχνει Τούρκους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας να επιβαίνουν σε φουσκωτά και με το χέρι στη σκανδάλη και με μεγάλη ταχύτητα να πραγματοποιούν περιπολίες. Εκεί βρίσκονται και δυνάμεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που επιτηρούν προσεκτικά την κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλαχ Μποζκούρτ που δημοσίευσε το βίντεο, είναι επικεφαλής του Κέντρου για την Ελευθερία της Στοκχόλμης ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Zaman».

Πριν από λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος είχε δώσει στη δημοσιότητα και πλάνα από τις νυχτερινές περιπολίες των Τούρκων.

Ποιοι είναι οι «Polis Özel Harekât Dairesi»

Πρόκειται για τούρκους κομάντο που ανήκουν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Τουρκίας, η οποία ιδρύθηκε το 1982 με στόχο να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, απαγωγές, ληστείες τραπεζών και να προχωρά σε διάσωση ομήρων σε πειρατείες σε πλοία, αεροσκάφη, τρένα, κτίρια, μετρό και οχήματα.

Η εκπαίδευση τους κρατάει 16 εβδομάδες και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 32 ετών και να έχουν αποφοιτήσει από σχολή της αστυνομίας ή πανεπιστήμιο.

Είναι από τα τμήματα που δέχονται και γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και γρήγορες τακτικές επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα που έχει πολύ καλύτερη εκπαίδευση από την τουρκική αστυνομία αναπτύσσεται και εκτός των τουρκικών συνόρων, όπως στην βόρεια Συρία.

Δείτε ακόμη

Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη – Για το επεισόδιο στην Κω

ΕΚΑΜ και αστυνομικοί από Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία και Κύπρο στον Έβρο

Ό,τι έκαναν οι Ναζί, το κάνει και η Ελλάδα – Χωρίς όρια η αθλιότητα Ερντογάν

Έβρος: Νέα επεισόδια – Άναψαν φωτιές, πετούν μολότοφ, προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη

Exit mobile version