Έβρος στρατός: ΕΚΑΜ και αστυνομικοί από Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία και Κύπρο στα σύνορα

ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος στρατός: ΕΚΑΜ και αστυνομικοί από Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία και Κύπρο στα σύνορα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Έβρος στρατός: Με ψυχραιμία, ισχυρή δύναμη από την Frontex, αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας και μέλη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις της Τουρκίας.

11.03.2020 | 10:11

Έβρος στρατός: Μπορεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το κλίμα στις Καστανιές του Έβρου να είναι σαφώς πιο ήρεμο από προηγούμενες ημέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά εφησυχάζει.  Στην περιοχή καταφτάνουν νέες δυνάμεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό ποσοτικά και ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, το οποίο και θα παραμείνει εκεί για όσο κριθεί απαραίτητο. Ειδικότερα, οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύονται με 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, την ελίτ των κυπριακών δυνάμεων, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία.

Απέναντι τους θα βρουν 1.000 κομάντο της τούρκικης αστυνομίας και Τούρκους στρατοχωροφύλακες. Παράλληλα, τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται. Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός. Ο ΟΣΕ παραχωρεί στο στρατό πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να κρατήσει στις «επιθέσεις» των μεταναστών και των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων να ρίξουν σημεία του. Σε δωρεές συρματοπλέγματος προβαίνουν και ιδιώτες.

Έβρος: Βίντεο με τους Τούρκους κομάντο

Η «μάχη» του στρατού και της αστυνομίας στην συνοριογραμμή του Έβρου, ενώ μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από διάφορα περάσματα συνεχίζεται αν και.. διακριτικά.  Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την αποστολή 1.000 Τούρκων κομάντο στα σύνορα σε μια προσπάθεια άσκησης μεγαλύτερης πίεσης στην ελληνική πλευρά.

Βίντεο του Spuntik, δείχνει τους Τούρκους κομάντο που βρίσκονται στον Έβρο ποταμό, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου και έχουν παραταχθεί κατά μήκος της όχθης.

Το τεθωρακισμένο

Υπενθυμίζονται και οι εικόνες ντοκουμέντο με τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσχοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (06.03.2020). Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%!

Δείτε το video ντοκουμέντο:

ΕΥΠ: Οι 1.000 Τούρκοι κομάντος στον Έβρο θα εμποδίζουν τους αλλοδαπούς να επιστρέφουν ακόμα και με πνιγμό

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκονται απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και με βάση τα οποία οι 1.000 Τούρκοι κομάντο στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουν ως στόχο με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους αλλοδαπούς να επιστρέψουν στην τουρκική ενδοχώρα ακόμα και πνίγοντάς τους στον ποταμό Έβρο! Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να τους «κολλήσουν» κυριολεκτικά στα σύνορα και να προσπαθούν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια μέχρι το τέλος.

Τον τρόπο αντίδρασης των 1.000 Τούρκων κομάντο που έχουν σταλεί από την Άγκυρα στα σύνορα του Έβρου προσπαθεί να προβλέψει η ελληνική πλευρά και αυτό ήταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του απόρρητες αναφορές από τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων καθώς επίσης και από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για το πού το πάνε οι γείτονές μας με την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι πως ο ρόλος των 1.000 Τούρκων κομάντο που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων είναι να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υποχώρησης των αλλοδαπών προς την ενδοχώρα. Μάλιστα οι αναφορές της Ε.Υ.Π. επισημαίνουν ότι ετοιμάζονται να κινηθούν με ταχύπλοα σκάφη κατά μήκος του ποταμού Έβρου προκειμένου να εμποδίσουν τις επαναπροωθήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει, στην έσχατη λύση δεν θα πρέπει να διστάσουν να πνίξουν αλλοδαπούς στο ποτάμι έτσι ώστε να αποτραπεί ο μαζική οπισθοχώρηση στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Έβρος: Είκοσι συλλήψεις σε 24 ώρες – Αποτράπηκαν 919 απόπειρες παράνομης εισόδου

Συνεχίζονται οι συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα συγκεκριμένα, το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (10/3) έως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης (11/3), στην περιοχή του Εβρου:

Έγιναν 20 συλλήψεις: Οι συλληφθέντες είναι, 8 προερχόμενοι από τη Συρία, 6 από την Αίγυπτο, 3 από το Αφγανιστάν, 2 από το Μαρόκο και ένας υπήκοος Πακιστάν.
Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 919 περιπτώσεις.

Exit mobile version