Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανατίναξη ΑΤΜ Πεντέλη: Έκρηξη κοντά στην κεντρική πλατεία
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατίναξη ΑΤΜ Πεντέλη: Έκρηξη κοντά στην κεντρική πλατεία

Ανατίναξη ΑΤΜ Πεντέλη: Οι δράστες ήταν τρεις και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Ανατίναξη ΑΤΜ Πεντέλη: Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε λίγο μετά τις 03:00 ξημερώματα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών στην οδό Παναγούλη, πλησίον της πλατείας Νέας Πεντέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν τρεις και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Στην αρχή ισοπέδωσαν τη γυάλινη πόρτα του μεσιτικού γραφείου, στην πρόσοψη του οποίου βρισκόταν το ΑΤΜ. Έπειτα, τοποθέτησαν δυναμίτη πίσω από το μηχάνημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Πάντως οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό και εγκατέλειψαν το σημείο με το ΙΧ, στο οποίο εξ’ αρχής επέβαιναν. Σημειώνεται ότι η τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ είχε μεριμνήσει για μια τέτοια ενέργεια γι’ αυτό είχε τοποθετήσει ρολό το οποίο ήταν κατεβασμένο.

Ανατίναξη ΑΤΜ: 4 συλλήψεις δύο μέρες πριν

Σημειώνεται πως δύο μέρες πριν, σε τέσσερις συλλήψεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησε η Κρατική Ασφάλεια, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών για εμπρηστικές και άλλες ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι κρατούνται στην Ασφάλεια και θα οδηγηθούν σήμερα, Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια, τον Ιανουάριο του 2020, για την οποία την ευθύνη έχει αναλάβει ομάδα αναρχικών, με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ίδια ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για εμπρησμούς σε αυτοκίνητα του ΟΤΕ στο Ελληνικό, σε ΑΤΜ τραπεζών, επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ στη Χαριλάου Τρικούπη και άλλες ενέργειες. Για τους υπόλοιπους τρεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέκυψαν στοιχεία κατά την προανάκριση κι έτσι η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Δείτε ακόμα

Βίντεο σοκ: Γυναίκα στον Βύρωνα κρέμεται από το μπαλκόνι του 5ου!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις