Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

24

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά σχολεία – κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις χαμένες σχολικές ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία – κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις χαμένες σχολικές ώρες

Κλειστά σχολεία - κορονοϊός: Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων, λέει η κ. Ζαχαράκη.

Κλειστά σχολεία – κορονοϊός: Στο Live News μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοιού. Η κ. Ζαχαράκη εμφανίστηκε αισιόδοξη και τόνισε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη από την άλλη όμως είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε». «Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Η ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη μετά την απόφαση για το κλείσιμο για 14 ημέρες στα ιδρύματα της χώρας.

«Η ενημέρωση που έχουμε έως τώρα είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια αλλά αναφέρεται σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. –περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση» τόνισε η υφυπουργός. Αναφορικά με το τι θα συμβεί με τα χαμένα μαθήματα ανέφερε ότι «αν έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόπο που ΄κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

Συζήτηση για τη χρήση πλατφόρμας για ηλεκτρονική μάθηση

«Για περαιτέρω αξιοποίηση πάνω των 15 ημερών μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι όλα τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη. Τόνισε πως δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, ωστόσο υπάρχουν αναρτημένα τα βιβλία το υλικό και ασκήσεις μέσα από το «φωτοδεντρο» και το υπουργείο συζητά με φορείς για τη χρήση πλατφόρμας για ηλεκτρονική μάθηση, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό. «Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας, προφανώς θα δώσουμε τέτοιες δυνατότητες-, αλλά θέλουμε να μεριμνήσουμε αυτή τη στιγμή για όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε.

Τέλος για το σενάριο συρρίκνωσης των διακοπών του Πάσχα ή επιμήκυνση της χρονιάς απάντησε πως «αυτή τη στιγμή με το σενάριο 14 ημερών δε θα χρειαζόταν».

Οδηγίες για το πώς θα ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, εν μέσω κοροναϊού, εξέδωσε του υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης του δημοτικού θα ενημερωθούν τηλεφωνικά, ενώ των υπολοίπων τάξεων θα παραλάβουν τους ελέγχους σε φάκελο που θα δοθεί στο μαθητή.

Η απόφαση

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, το υπουργείο ενημέρωσε ότι προβλέπονται τα εξής:

Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ και Β ́ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους. Για τους ελέγχους μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, καλούνται να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου του β τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Δείτε ακόμη

Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια -Mε απόφαση της Κεραμέως

Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία και Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις