Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος νέα: Μεγάλο συλλαλητήριο ομογενών στη Νέα Υόρκη
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος νέα: Μεγάλο συλλαλητήριο ομογενών στη Νέα Υόρκη

Έβρος νέα: Πλήθος Ομογενών συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Νέας Υόρκης προκειμένου να προβάλλουν, να φωνάξουν και να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τα γεγονότα στον Εβρο.

Έβρος νέα: Πλήθος Ομογενών συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, στην πλατεία Αθηνών της Αστόριας, το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Κυριακής. Το συλλαλητήριο έγινε από τις Ομοσπονδίες των κατοίκων της Νέας Υόρκης που προέρχονται από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Με πλακάτ και ελληνικές σημαίες στα χέρια οι Ελληνες ομογενείς διαδήλωσαν για το μεταναστευτικό, την ώρα που οι συνοριοφύλακες δίνουν τη δική τους μάχη στον Έβρο προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμμακεδονική Ενωση στις ΗΠΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στέλνουμε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Εβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες».

Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα – Απετράπησαν 41.060 απόπειρες εισόδου

Τις τελευταίες ώρες δεν παρατηρήθηκαν απόπειρες παραβίασης των συνόρων, με την κατάσταση να θεωρείται ελεγχόμενη, ενώ για 10η μέρα παρέμειναν εγκλωβισμένοι οι χιλιάδες πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν προωθηθεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας με τη συνδρομή Τούρκων αξιωματούχων. Σε κάθε περίπτωση, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες πραγματοποιούν κοινές περιπολίες κατά μήκος της μεθορίου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των συνόρων με πλέγματα και σιδερένιες κατασκευές και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να επεκταθεί κατά 40 χιλιόμετρα ο ήδη υπάρχων φράχτης στον Έβρο κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι το έργο επέκτασης του φτάχτη πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και θα κοστίσει 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβληθούν από την ΕΕ, ως απάντηση των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας στη τουρκική επιθετικότητα.

Φωτο & Βίντεο από τη συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη
Δείτε ακόμη

Στα σύνορα ομάδα της ΜΜΑΔ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις