Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: Οι Τούρκοι “ξεφεύγουν” – Μετανάστες βάζουν φωτιές, πετούν χημικά
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Έβρος τώρα: Οι Τούρκοι “ξεφεύγουν” – Μετανάστες βάζουν φωτιές, πετούν χημικά

Έβρος τώρα: Άλλη μια νύχτα αγωνίας στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, καθώς η προκλητικότητα των γειτόνων «χτυπάει κόκκινο» και εύλογα προκαλεί ανησυχία για το πού μπορούν να φτάσουν οι Τούρκοι.

Έβρος τώρα: Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Η ένταση σήμερα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με ρίψη χημικών στο τελωνείο Καστανέων κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, αλλά και από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο, οι οποίοι επιχειρούσαν να προκαλέσουν και φθορές στον φράχτη προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο απέτρεψαν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Οι τουρκικές δυνάμεις «έστησαν» ένα σκηνικό έντασης, κάνοντας ρίψη χημικών, ανάβοντας φωτιές και χρησιμοποιώντας αβολίδωτα, τα οποία δημιουργούν ισχυρό θόρυβο, με την ελληνική πλευρά να απαντά με ρίψεις νερού. Τέτοιου είδους επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τουλάχιστον τέσσερις φορές, με τελευταίες γύρω στις 18:30 το απόγευμα και, στη συνέχεια, μιάμιση ώρα αργότερα, στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Το ισχυρότερο σοκ, ωστόσο, προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, για να τον γκρεμίσει. Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%! Το όχημα αυτού του τύπου διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Στην περιοχή των συνόρων παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν, μόλις σημειώνεται επίθεση, με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Έβρος τώρα: Τούρκοι αστυνομικοί καθοδηγούν μετανάστες

Οι εικόνες που εξασφάλισε η απεσταλμένη του CNN Greece στην περιοχή είναι χαρακτηριστικές της συνεννόησης που υπάρχει στην τουρκική πλευρά, όπου αστυνομικοί καθοδηγούν ανοιχτά ομάδες προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, εκτοξεύουν και οι ίδιοι χημικά στην ελληνική πλευρά ενώ μοιράζουν και εργαλεία στους συγκεντρωμένους για να ανοίξουν τρύπες στο συρμάτινο φράχτη.

Μάλιστα, υπάρχουν και ομάδες προσφύγων και μεταναστών που τρέχουν περιμετρικά του φράχτη.

Έβρος: Χτυπούν, ξεφτιλίζουν μετανάστες

Την ίδια ώρα φωτογραφίες με μετανάστες οι οποίοι ξεφτιλίζονται από Τούρκους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι φωτογραφίες αυτές στήνονται από τους Τούρκους για να παρουσιαστούν αργότερα ως μέσο προπαγάνδας κατά των Ελλήνων.

Έβρος: Οι Τούρκοι κομάντο αναπτύσσονται

Την επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας «Polis Özel Harekât Dairesi» έστειλε στον Έβρο η Άγκυρα. Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού 1.000 κομάντο εστάλησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προκειμένου να εμποδίσουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα δεν άργησαν να υπάρξουν και βίντεο από τις περιπολίες των Τούρκων κομάντο στον φράχτη του Έβρου, ενώ από την άλλη μεριά φαίνονται οι ελληνικές αρχές που πραγματοποιούν τη δική του περιπολία.

Ποιοι είναι οι «Polis Özel Harekât Dairesi»

Πρόκειται για Τούρκους κομάντο που ανήκουν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Τουρκίας, η οποία ιδρύθηκε το 1982 με στόχο να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, απαγωγές, ληστείες τραπεζών και να προχωρά σε διάσωση ομήρων σε πειρατείες σε πλοία, αεροσκάφη, τρένα, κτίρια, μετρό και οχήματα.

Η εκπαίδευση τους κρατάει 16 εβδομάδες και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 32 ετών και να έχουν αποφοιτήσει από σχολή της αστυνομίας ή πανεπιστήμιο.

Είναι από τα τμήματα που δέχονται και γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και γρήγορες τακτικές επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα που έχει πολύ καλύτερη εκπαίδευση από την τουρκική αστυνομία αναπτύσσεται και εκτός των τουρκικών συνόρων, όπως στην βόρεια Συρία.

Έβρος: «Μπλόκο» σε 700 και πλέον απόπειρες παράνομης εισόδου

Την παράνομη είσοδο στην χώρα από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε 725 άτομα, απέτρεψαν οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο 12ωρο.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα, απετράπησαν 725 περιπτώσεις παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια και πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη.

Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 του Σαββάτου 7 Μαρτίου τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

– Έχουν γίνει 280 συλλήψεις

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 39.639 περιπτώσεις

Σοϊλού: Θα δείτε τι θα γίνει στον Έβρο από δω και στο εξής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις