Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέσβος μετανάστες: Κατασκηνώνουν έξω από εκκλησία – Εντολή Ερντογάν σε πρόσφυγες
ΠΟΛΛΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Λέσβος μετανάστες: Κατασκηνώνουν έξω από εκκλησία – Εντολή Ερντογάν σε πρόσφυγες

Λέσβος μετανάστες: Στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες Αφγανικής καταγωγής, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά παιδιά και βρέφη.

Λέσβος μετανάστες: Έξω από το ναό στην παραλία του Αγίου Δημητρίου ,στη Σκάλα Συκαμιάς , έχουν κατασκηνώσει οι 42 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν την περασμένη Πέμπτη με λέμβο στη Λέσβο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν στήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό και περάσαν τη νύχτα τυλιγμένοι με κουβέρτες στην είσοδο της εκκλησίας.

Στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες Αφγανικής καταγωγής, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά παιδιά και βρέφη. Μέχρι τώρα δεν έχουν ενημέρωση για τη δομή στην οποία θα καταλήξουν, ωστόσο όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί στο Open, πρόκειται να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στις Σέρρες ή κοντά στην Αττική.

Λέσβος μετανάστες: Η εντολή του Ερντογάν στους μετανάστες – πρόσφυγες

Εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω των νησιών του Αιγαίου, έδωσε χθες, Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού. «Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Λέσβος τώρα: Λέμβοι προσπαθούν να φτάσουν στο νησί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις