Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τεθωρακισμένο: Τρομακτικό βίντεο – Τούρκοι προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Έβρος τεθωρακισμένο: Τρομακτικό βίντεο – Τούρκοι προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη

Έβρος τεθωρακισμένο: Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα σύνορα, στον Έβρο, για να τον γκρεμίσει.

Έβρος τεθωρακισμένο: Νέα βίντεο – ντοκουμέντο από τα σύνορα στον Έβρο και την προκλητική τακτική της Τουρκίας είδαν το «φως» της δημοσιότητας. Στα βίντεο φαίνεται τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.  Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Τούρκοι αστυνομικοί καθοδηγούν μετανάστες

Τούρκοι αστυνομικοί καθοδηγούν ανοιχτά ομάδες προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, εκτοξεύουν και οι ίδιοι χημικά στην ελληνική πλευρά ενώ μοιράζουν και εργαλεία στους συγκεντρωμένους για να ανοίξουν τρύπες στο συρμάτινο φράχτη.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ, το πρωί αλλά και το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ όπως έγινε γνωστό στην περιοχή έγινε ρίψη αβολίδωτων πυρών και χημικών και από τις δύο πλευρές.

Μάλιστα, υπάρχουν και ομάδες προσφύγων και μεταναστών που τρέχουν περιμετρικά του φράχτη.

Έβρος: Τούρκοι βάζουν τους μετανάστες να φωνάζουν «ζήτω η Τουρκία»

Άλλο βίντεο δείχνει πως συντηρείται η προπαγάνδα Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στις εικόνες που θα δείτε, μια ομάδα νεαρών μεταναστών έχει συγκεντρωθεί σε σημείο που απέχει λίγο μόλις μέτρα από την τουρκική πλευρά των συνόρων με την Ελλάδα στις Καστανιές.

Οι μετανάστες έχοντας λάβει οδηγίες από μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, επιφημούν το τουρκικό κράτος φωνάζοντας εν χορω “Τουρκία – Τουρκία” ενώ όπως θα προσέξετε ο ρεπόρτερ πέφτει στο έδαφος ώστε να μην φαίνεται στο πλάνο, έχοντας όμως δίπλα του το μικρόφωνο ώστε να μεταδίδονται καθαρά οι φωνές των καθοδηγουμενων μεταναστών.

Μόλις το τηλεοπτικό γύρισμα τελειώνει, όπως φαίνεται στις εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο, οι μετανάστες αγκαλιάζουν και φυλάνε τον Τούρκο ρεπόρτερ ενώ στο βάθος μπορείτε να παρατηρήσετε τις φωτιές και τους καπνούς από την ανταλλαγή δακρυγόνων στο φυλάκιο των Καστανιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις