Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστολάκης – Έβρος: Όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης – Έβρος: Όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα

Αποστολάκης - Έβρος: «Οι πολίτες που εμπλέκονται στον Έβρο δεν είναι εκπαιδευμένοι, μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα και άρα πρέπει να ελεγχθούν».

Αποστολάκης – Έβρος: «Όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα», δήλωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο ο πρώην υπουργός Άμυνας και Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης. Πρόσθεσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα στη Συρία, χρησιμοποιώντας το προσφυγικό ως εργαλείο πίεσης. Το πού θέλει να το φτάσει είναι ένα ερώτημα». Μιλώντας στον Σκάϊ και στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, ο πρώην υπουργός είπε ότι η πίεση στον Έβρο δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα και δημιουργεί μια ανησυχία το τι θα γίνει άμα «σπάσει» ο Έβρος, όπως και στο θέμα με τα νησιά: «Το γεγονός ότι ο Έβρος φυλάσσεται επαρκώς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουν κάποιοι, θα οδηγήσει τη μεγάλη πίεση στα νησιά, που εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης εκτίμησε ότι η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, χθες Πέμπτη, δεν πρέπει να κατέληξε σε πολύ βολικές λύσεις για τον Τούρκο πρόεδρο, που σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς «έχει πέσει και η δημοτικότητά του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Για την πίεση στον Έβρο

Για το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Έβρο, ο ναύαρχος Αποστολάκης είπε ότι το αποτέλεσμα απόκρουσης μεταναστευτικών ροών ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου. «Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, «πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της Ε.Ε. που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν», είπε ο πρώην υπουργός.

Σχετικά με τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, και το αν είμαστε σε θέση ως χώρα να το ελέγξουμε, ο Ευάγγελος Αποστολάκης εκτίμησε ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα καθώς πρόκειται για συμπλοκές». Πρόσθεσε ότι η ανησυχία του είναι «η εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες. Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες».

Δείτε ακόμη

Βαρεμένος μετά τους “τζάμπα μάγκες” – “Στον Έβρο έχουν βγει με τις καραμπίνες για να προστατεύσουν τις βίλες τους”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις