Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: Επεισόδια από μετανάστες στις Καστανιές
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Έβρος τώρα: Επεισόδια από μετανάστες στις Καστανιές

Έβρος τώρα: Νέος γύρος έντασης νωρίς το πρωί της Παρασκευής (06.03.2020) στον Έβρο, κοντά στο τελωνείο των Καστανιών.

Έβρος τώρα: Νέα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου απο τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα απωθούν τους μετανάστες με χρήση χημικών και ρίψεις νερού από την αύρα της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα, στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.
– Εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ο απολογισμός είναι ο εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις.
– Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα.

Οι εθνικότητες (χώρες προέλευσης) των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

– Αφγανιστάν, 64%
– Πακιστάν, 19%
– Τουρκία, 5%
– Συρία, 4%
– Σομαλία, 2,6%
– Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%

Ποιοι είναι οι Τούρκοι κομάντο που στέλνει ο Ερντογάν

Η διαβόητη Polis Özel Harekât η PÖH αναλαμβάνει δράση στην… προστασία των παράνομων μεταναστών.

«Απάνθρωπες συμπεριφορές από ελληνικής πλευράς». Με αυτή την προπαγανδιστική φράση ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως στέλνει 1.000 κομάντο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Προφανώς και δεν έπιασαν τον «Σουλτάνο» οι ευαισθησίες του για προστασία παράνομων μεταναστών, τους οποίους χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό για να πιέσει την Ευρώπη να του κάνει τα χατίρια.

Η διαβόητη Polis Özel Harekâ είναι η μονάδα που θα στείλει ο Ερντογάν στην Αδριανούπολη με έναν και μοναδικό στόχο: Να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με κάθε τρόπο.

Και η Polis Özel Harekâ είναι η κατάλληλη για τέτοιου είδους πρακτικές. Η PÖH είναι ευρέως γνωστή πως έχει στις τάξεις της ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους και μάλιστα η προβοκατόρικη δράση της έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ουσιαστικά μιλάμε για τις ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας. Με βαρύ οπλισμό και το ελεύθερο από τον Ερντογάν να τον… χρησιμοποιεί κατά βούληση, το σκοινί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τεντώνεται επικίνδυνα.

Έβρος τώρα: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία παραμένουν σε επιφυλακή και νύχτα και μέρα περιπολούν στον Έβρο. Παρόλα αυτά, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται και στο Αιγαίο, όπου όπως και χθες, έτσι και σήμερα είχαμε ένα μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά.

Συνολικά 13 υπερπτήσεις έγιναν από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Νήσο Παναγία, τις Οινούσσες, αλλά και πάνω από τη Χίο, κάτι που προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό της Ελληνικής Αεροπορίας που είδαν ότι τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ένα τόσο μεγάλο νησί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις