Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κρούσματα: 27 νεκροί από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κρούσματα: 27 νεκροί από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο

Ιταλία κρούσματα: Άλλοι 27 ασθενείς κατέληξαν χθες στη χώρα, ανεβάζοντας στους 79 τον απολογισμό των θυμάτων του φονικού κορωνοϊού.

Ιταλία κρούσματα: Tην απαγόρευση των φιλιών εξετάζει η Ιταλία ως ένα από τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Άλλοι 27 ασθενείς κατέληξαν χθες στη χώρα, ανεβάζοντας στους 79 τον απολογισμό των θυμάτων του φονικού κορωνοϊού, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.263, ανάμεσά τους κι ένα νεογέννητο μωρό. Οι Αρχές στην Ιταλία φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης της ζώνης της καραντίνας, ώστε να περιλάβει την βιομηχανική πόλη του Μπέργκαμο με τους 120.000 κατοίκους. Συνολικά δέκα πόλεις στην περιοχή της Λομβαρδίας και μία στην περιφέρεια του Βένετο βρίσκονται σε καραντίνα.

Άλλοι 27 ασθενείς κατέληξαν χθες στη χώρα, ανεβάζοντας στους 79 τον απολογισμό των θυμάτων του φονικού κορωνοϊού, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.263, ανάμεσά τους κι ένα νεογέννητο μωρό. Οι Αρχές στην Ιταλία φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης της ζώνης της καραντίνας, ώστε να περιλάβει την βιομηχανική πόλη του Μπέργκαμο με τους 120.000 κατοίκους. Συνολικά δέκα πόλεις στην περιοχή της Λομβαρδίας και μία στην περιφέρεια του Βένετο βρίσκονται σε καραντίνα.

Ιταλία κρούσματα: Να αποφεύγεται το φιλί στο μάγουλο

Ειδικοί σε θέματα υγείας έχουν συμβουλέψει την ιταλική κυβέρνηση να ζητήσει από τους ηλικιωμένους σ’ ολόκληρη τη χώρα να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο κλεισμένοι στα σπίτια τους, βάσει μιας διαταγής που ισχύει ήδη στις βόρειες περιοχές της χώρας. Μόλις ένας από τους φορείς του κορωνοϊού καταλήγουν στην εντατική, σχεδόν όλοι τους άνω των 65 ετών, είπαν αξιωματούχοι.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πάπας Φραγκίσκος εθεάθη να αγκαλιάζει πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, προτού αρρωστήσει με κρύωμα. Στις εξετάσεις που υπεβλήθη στη συνέχεια βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊό. Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε με φιλί στο μάγουλο σε συνάντησή τους στη Νάπολη. Οι Αρχές στη Γαλλία, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα, έχουν πει στους πολίτες να αποφεύγουν το φιλί στο μάγουλο –έναν καθημερινό χαιρετισμό για τους Γάλλους, ακόμη και για ανθρώπους που μόλις γνωρίστηκαν– με τη χειραψία.

Ιταλία κρούσματα: Στην Ιταλία τα περισσότερα, μετά την Κίνα
Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού το 8ο κρούσμα στη χώρα μας 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις