Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες Αγία Βαρβάρα: Ο Αλβανός που είχε “ρημάξει” καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες Αγία Βαρβάρα: Ο Αλβανός που είχε “ρημάξει” καταστήματα

Ληστείες Αγία Βαρβάρα: Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπές στην Αγία Βαρβάρα και δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών του καθώς και βίντεο με τη μεθοδολογία δράσης του.

Ληστείες Αγία Βαρβάρα: Εξαρθρώνεται από την Αστυνομία τριμελής συμμορία αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν εξελιχθεί σε εφιάλτη για ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στην Αττική.

Του Πέτου Καρσιώτη

Βραδυνές ώρες, όταν τα καταστήματα είχαν κλείσει και ιδιοκτήτες και υπάλληλοι είχαν αποχωρήσει για τα σπίτια τους, οι τρεις της συμμορίας, στοχοποιούσαν τα καταστήματα. Ένας από τη σπείρα, με πέτρα συνήθως θρυμμάτιζε τη τζαμαρία και μαζί με τους συνεργούς ορμούσαν στο εσωτερικό και άρπαζαν συνήθως την ταμειακή μηχανή με όσα χρήματα περιείχε. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, μετά από έρευνα, έφθασαν στα στοιχεία ταυτότητας και στη σύλληψη 19χρονου Αλβανού, στη Νίκαια.

Κατηγορείται μαζί με τους δύο ασύλληπτους ακόμη συνεργούς του για διακεκριμένες κλοπές. Μετά τη σύλληψή του, ο αρμόδιος εισαγγελέας με διάταξή του έδωσε εντολή δημοσιοποίησης των φωτογραφιών του συλληφθέντος, αλλά και σκηνών από τις ληστρικές εισβολές σε τουλάχιστον δύο καταστήματα της αγίας Βαρβάρας.

“Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση,  σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη”, αναφέρεται, “αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε”.

Βραδινές ώρες εξορμούσαν

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Αστυνομία, “ο 19χρονος κατά τις βραδινές ώρες, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, ενεργώντας από κοινού ή κατά μόνας, εισέρχονταν σε καταστήματα, με τη μέθοδο της θραύσης του υαλοπίνακα της πρόσοψης και αφαιρούσαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών, με χρηματικά ποσά. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς  περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ανωτέρω καθώς και βιντεοληπτικό υλικό που αποτύπωσε τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια κλοπών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις