Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος μετανάστες: Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό μετανάστη
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος μετανάστες: Κάτοικοι ζεσταίνουν γάλα για μωρό μετανάστη

Έβρος μετανάστες: Οι κάτοικοι του Έβρου παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς.

Έβρος μετανάστες: Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παραδίδουν οι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι τόσες μέρες στέκονται στο πλάι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, βοηθώντας τους και παρέχοντάς τους ό,τι χρειάζονται, αλλά και στο πλάι των μεταναστών και των οικογενειών τους. Κόντρα στην εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Τούρκος πρόεδρος με σωρία από ψευδείς ειδήσεις, οι κάτοικοι του Έβρου, δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των κατοίκων των Φερών που έτειναν χείρα βοηθείας σε μετανάστες και ζέσταναν γάλα για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Έβρος τώρα: Νέα επεισόδια

Ακόμα ένα πρωινό επεισοδίων στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Καστανιές, όπου πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Λίγο πριν τις εννέα το πρωί, μετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν και εκείνες με χρήση χημικών.Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου κατά μήκος του φράχτη, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις κατά μήκος του φράχτη.  Από χθες αργά το απόγευμα, παρατηρείται μετακίνηση ομάδων μεταναστών από την περιοχή των Φερών στο Δέλτα του ποταμού, ξανά βόρεια προς την περιοχή των Καστανιών. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν γίνει 26.000 αποτροπές.

Δείτε ακόμη

Βίντεο ντοκουμέντο: Πολίτες με καραμπίνες ψάχνουν στα χωράφια και “συλλαμβάνουν” μετανάστες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις