Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα τώρα: Αρνητικό το δείγμα του Ιταλού στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα τώρα: Αρνητικό το δείγμα του Ιταλού στην Πάτρα

Κορονοϊός Ελλάδα τώρα: Συνεπώς μετά από αυτήν την εξέλιξη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα που έχουν μολυνθεί από τον covid-19 παραμένουν στα επτά. 

Κορονοϊός Ελλάδα τώρα: Αρνητικός είναι ο Ιταλός, στον κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, το δείγμα βγήκε αρνητικό και ήδη ο άνδρας πήρε εξιτήριο για το σπίτι του. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Καρβέλης μιλώντας στο tempo24.news δεν υπάρχει άλλο ύποπτο κρούσμα στην περιοχή. Συνεπώς μετά από αυτήν την εξέλιξη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα που έχουν μολυνθεί από τον covid-19 παραμένουν στα επτά.

Οι κορωνοϊοί (ή κορονοϊοί ή κοροναϊοί) είναι είδη ιών της υποοικογένειας Coronavirinae, της οικογένειας Coronaviridae, της τάξης Nidovirales. Κορωνοϊός για πρώτη φορά κατηγοριοποιήθηκε τη δεκαετία του ‘60 όταν εντοπίστηκε σε ρινικές κοιλότητες ασθενών που αντιμετώπιζαν κοινό κρυολόγημα. Αυτοί οι ιοί ονομάστηκαν ανθρώπινος κορωνοϊός 229Ε και ανθρώπινος κορωνοϊός OC43.  Η ονομασία του κορωνοϊού προέρχεται από τις λέξεις κορόνα και ιός. Οι επιστήμονες έδωσαν αυτό το όνομα στον κορωνοϊό λόγω της διάταξης κάποιων πρωτεϊνών αυτού του τύπου ιών που μοιάζει με κορόνα.

Δείτε ακόμα

Αναβάλλεται το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης λόγω κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις