Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Νεκρός” μετανάστης – Έβρος: Διαψεύδει κατηγορηματικά την προπαγάνδα η Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

“Νεκρός” μετανάστης – Έβρος: Διαψεύδει κατηγορηματικά την προπαγάνδα η Ελλάδα

"Νεκρός" μετανάστης - Έβρος: Την «είδηση» ότι υπάρχει νεκρός μετανάστης στα σύνορα του Έβρου μεταδίδουν εδώ και λίγη ώρα τουρκικά ΜΜΕ.

“Νεκρός” μετανάστης – Έβρος: Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως υπάρχει ένας νεκρός μετανάστης στα σύνορα του Έβρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, “ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από Έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός”.  Μάλιστα, η Hurriyet επικαλείται πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού TRT, σύμφωνα με τις οποίες ο νεκρός είναι ο Ahmet Ebu Emed, ο οποίος έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη βοήθεια φίλων του.

Η Milliyet μεταδίδει και φωτογραφία του. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές των τουρκικών αρχών. Όπως αναφέρει ο μετανάστης ήταν από τη Συρία και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο βίντεο γίνεται εκτενής αναφορά από τουρκικά ΜΜΕ σήμερα. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Jenan Moussa, ο Σύριος μετανάστης επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα και πυροβολήθηκε από Έλληνες συνοριοφύλακες.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά την εν λόγω «είδηση» και κάνουν λόγο για επικίνδυνη προπαγάνδα από την πλευρά της Τουρκίας.

Την «είδηση» διέψευσε μέσω Twitter και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Δείτε ακόμη

Πετροπόλεμος στη Μόρια – Οι Τούρκοι “πετούν” μετανάστες στη θάλασσα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις