Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο – Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί που έρχονται»
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος τώρα: «Έχουμε ακήρυχτο πόλεμο – Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί που έρχονται»

Έβρος τώρα: «Οι Τούρκοι περνάνε τον κόσμο με βάρκες σε σημεία που δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Να κλείσει το τελωνείο των Κήπων» ανέφερε.

Έβρος τώρα: Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πεμούσης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τις τελευταίες ώρες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς τη χώρα μας. «Υπάρχει πολύς κόσμος στο πρώην φυλάκιο. Από χθες και όλο το βράδυ, περνούν από παντού, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και τους επαναπροωθούμε πάλι πίσω. Οι Τούρκοι τους περνάνε με βάρκες σε σημεία που δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Το έχω δει με τα μάτια μου» ανέφερε αρχικά ο κ. Πεμούσης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο, έχουμε αγανακτήσει. Είναι πολύς ο κόσμος και από όποια εθνικότητας θες. Είναι ψέμα ότι είναι πρόσφυγες. Το τελωνείο των Κήπων είναι ανοιχτό και η κατάσταση είναι χειρότερη. Το πρωί ήμασταν 6-7 άτομα και κοντεψαν να μας λιντσάρουν. Πρέπει να αντιδράσουμε σαν χώρα, πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει το τελωνείο των Κήπων. Κάνω έκκληση σαν της Δημοτικής Ενότητας Φερών και Πόρου».

Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα συγκληθεί εκτάκτως στις 18:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έβρος: Ελληνικά πυρά σε βάρκα που προσπαθεί τα περάσει τον ποταμό.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στη Λέσβο – Γύρω στα 400 άτομα έφτασαν τις τελευταίες ώρες

Διαρκείς είναι οι αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο τις τελευταίες ώρες. Από νωρίς το πρωί έχουν φτάσει σε Αεροδρόμιο, Συκαμιά και Εφταλού γύρω στους 400 μετανάστες. Συνολικά, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει καταγράψει γύρω στα οκτώ περιστατικά, που ξεκίνησαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στα πέντε πρώτα περιστατικά έχουν καταγραφεί 262 άτομα,  καθώς στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν με πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου έφτασαν 53 με πάνω από 30 παιδιά (πάλι από το Αφγανιστάν), ενώ τρεις βάρκες έφτασαν και σε άλλες περιοχές με 50, 40 και 45 μετανάστες αντίστοιχα.

Το λιμενικό και το πολεμικό Ναυτικό προσπαθούν να τους εμποδίσουν στα σύνορα αλλά οι διακινητές βρίσκουν εύκολα περάσματα στα νερά του Αιγαίου. Σημειώνεται πως στη Χίο έφτασαν επίσης 85 άτομα με δυο βάρκες (58 και 27), ενώ άλλα 43 έφτασαν στη Σάμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις