Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: Αποστολή SMS από την κυβέρνηση σε μετανάστες – Όταν πλησιάζουν τα σύνορα
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος τώρα: Αποστολή SMS από την κυβέρνηση σε μετανάστες – Όταν πλησιάζουν τα σύνορα

Έβρος τώρα: SMS σε ξένα δίκτυα που καλούν μετανάστες να μην πλησιάζουν στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας στέλνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, για να καταπολεμήσει τα fake news που διακινούνται.

Έβρος τώρα: Μηνύματα σε ξένα κινητά τηλέφωνα που αναφέρουν πως «η προστασία στα ελληνικά σύνορα είναι αυξημένη τις τελευταίες ώρες» και καλούν πρόσφυγες και μετανάστες να αποφύγουν να επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα από αυτά, έχουν σταλεί κατά χιλιάδες τις τελευταίες ώρες.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καταπολεμήσει τα fake news που διακινούνται, με τους κυβερνητικούς κύκλους να αναφέρουν πως «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που, παρακινούμενοι από fake news, κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες».

Ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα.

Έβρος τώρα: Πέφτουν στα παγωμένα νερά

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι οι εικόνες ειδησεογραφικών πρακτορείων, που δείχνουν τις απόπειρες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Όπως φαίνεται, ορισμένοι δεν διστάζουν ακόμη και να πέσουν στα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου για να περάσουν τα σύνορα. Δεν τα καταφέρνουν, όμως, και επιστρέφουν στην τουρκική πλευρά.

Frontex: «Υψηλό» το επίπεδο συναγερμού στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αναθεωρήσαμε το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες.

«Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοηθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις