Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης Έβρος: Η Ελλάδα έχει σύνορα και οι Έλληνες τα φυλάμε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης Έβρος: Η Ελλάδα έχει σύνορα και οι Έλληνες τα φυλάμε

Χρυσοχοΐδης Έβρος: Το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα αντιδράσει παθητικά στις προκλητικές κινήσεις της γείτονος.

Χρυσοχοΐδης Έβρος: Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε σήμερα από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως οι χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι στα σύνορά μας, ήρθαν γιατί τους διώχνει και τους χρησιμοποιεί η Τουρκία. «Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας.

Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά μας. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται τόσο στην Άγκυρα, όσο και στην ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία αμήχανα για μια ακόμη φορά παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις. Είναι επίσης ένα μήνυμα που απευθύνεται προς τους ίδιους τους μετανάστες προκειμένου να αντιληφθούν ότι το πέρασμα τους προς την Ελλάδα είναι πλέον αδύνατο να συμβεί και άρα κακώς συνωστίζονται στα σύνορα και πληρώνουν τους διακινητές που τους προωθούν εκεί.

Η σύλληψη και η κράτηση των 66 προσώπων τα οποία κατάφεραν τις τελευταίες ώρες να περάσουν στην Ελλάδα είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση και προς τις χιλιάδες άλλους που βρίσκονται στη μεθόριο του Έβρου ή κατευθύνονται προς τα εκεί.

Έβρος: Μάχη για να μην περάσουν τα σύνορα μετανάστες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις