Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Έβρος: Με εντολή Ερντογάν τους στέλνουμε Ελλάδα, λέει Τούρκος διακινητής
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Έβρος: Με εντολή Ερντογάν τους στέλνουμε Ελλάδα, λέει Τούρκος διακινητής

Μετανάστες Έβρος: Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο.

Μετανάστες Έβρος: Καλά οργανωμένο φαίνεται πως είναι το σχέδιο της Τουρκίας για αποστολή μεταναστών στην Ελλάδα. Μιλώντας στον Alpha, ένας φερόμενος ως Τούρκος διακινητής δηλώνει ότι «οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν, το πέρασμα είναι εδώ. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7-8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι, αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20-25 λεπτά».

Μάλιστα, ο διακινητής αφήνει να εννοηθεί ότι όλο αυτό γίνεται με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο την ΕΕ, μετά τα όσα διαδραματίζονται στην Ιντλίμπ της Συρίας. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο, με τους Τούρκους μάλιστα να είναι αυτοί που μοιράζουν δακρυγόνα σε μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια τα πετούν στους Έλληνες αστυνομικούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις