Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: «Προσοχή, στρατιωτικό πολεμοφόδιο» – Τι δίνουν οι Τούρκοι στους μετανάστες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Έβρος τώρα: «Προσοχή, στρατιωτικό πολεμοφόδιο» – Τι δίνουν οι Τούρκοι στους μετανάστες

Έβρος τώρα: Νωρίτερα, μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε να κόψει τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος

Έβρος τώρα: Παραμένει τεταμένη η κατάσταση στον Έβρο, με χιλιάδες μετανάστες να βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας, θέλοντας να μπουν σε ελληνικό έδαφος. Και όπως αποκαλύπτεται, οι ίδιοι οι Τούρκοι συνοδεύουν με στρατιωτικά οχήματα τους μετανάστες στη συνοριογραμμή με την Ελλάδα, δίνοντάς τους μάλιστα και δακρυγόνα για να τα πετούν στους Έλληνες αστυνομικούς. Τα δακρυγόνα αυτά, δε, φαίνεται πως είναι στρατιωτικό υλικό, όπως εικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

«Προσοχή!!! Πρόκειται για στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς της Jandarmaya (στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας)», αναγράφεται πάνω στο δακρυγόνο.

Έβρος τώρα: Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες

Στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου, μια ομάδα έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανέων στον Έβρο, με σκοπό να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος. Άμεσα επενέβησαν δυο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για δακρυγόνα χειρός, τα οποία δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες, που με τη σειρά τους τα πετάνε στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χειροβομβίδα.

Η κατάσταση στον Εβρο παραμένει τεταμένη, καθώς εκατοντάδες άτομα από την Τουρκία δεν έχουν πάψει να επιδιώκουν να μπουν σε ελληνικό έδαφος, αλλά εμποδίζονται από συνοριοφύλακες και αστυνομικές δυνάμεις. Από το βράδυ της Παρασκευής, χιλιάδες μετανάστες συγκρούονταν με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα με την Τουρκία. Μάλιστα οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις