Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 40χρονη κορονοϊός: Αρνητικό το δείγμα του ενός παιδιού
ΕΛΛΑΔΑ

40χρονη κορονοϊός: Αρνητικό το δείγμα του ενός παιδιού

40χρονη κορονοϊός: Την ίδια ώρα στο Λονδίνο θα παραμείνει η κόρη της τραπεζικού υπαλλήλου και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο.

40χρονη κορονοϊός: Αρνητικό στον κοροναϊό είναι το ένα παιδί της 40χρονης που νόσησε από κοροναϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν». Την ίδια ώρα στο Λονδίνο θα παραμείνει η κόρη της τραπεζικού υπαλλήλου και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για τον covid-19. Όπως έγινε γνωστό, οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το οποίο θα τους δώσει συμβουλές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κοροναϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση. Οι μαθητές θα επιστρέψουν με πτήση τσάρτερ. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, η πτήση ναυλώθηκε από το Κολέγιο Αθηνών, καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν τα παιδιά με προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Κορονοϊός: Καταργείται το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία

Οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας απέστειλε το υπουργείο Υγείας προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κοροναϊού, με γνώμονα την προφύλαξη των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.

Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).

Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Βίντεο: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Δείτε ακόμη

Κοροναϊός: Σε καραντίνα στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις