Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Έβρος: Συνεχίζονται οι μεταφορές, με βάρκες και ταξί
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Έβρος: Συνεχίζονται οι μεταφορές, με βάρκες και ταξί

Μετανάστες Έβρος: Στους νομούς Έβρου και Καβάλας, σε 24 ώρες,  από αστυνομικούς Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές.

Μετανάστες Έβρος: Με πλαστικές βάρκες και… ταξί (!), συνεχίζουν ακάθεκτα τα κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, να μεταφέρουν καθημερινά δεκάδες αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής.

Του Πέτρου Καστριώτη

Ειδικά οι μεταφορές μέσω του ποταμού Έβρου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, σε σημείο να διαφαίνεται η έντονη δραστηριοποίηση, στην πλευρά της Τουρκίας κατά πρώτο λόγο, μεγάλου, οργανωμένου κυκλώματος, που στέλνει με βάρκες χωρίς ασφάλειας παράτυπους μετανάστες στην ελληνική όχθη ενώ στην αντίπερα αναμένουν την επιβίβασή τους τριάντα και πενήντα αλλοδαποί. Στους νομούς Έβρου και Καβάλας, σε 24 ώρες,  από αστυνομικούς Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 39, 30 και 26 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Στην πρώτη περίπτωση, ξημερώματα στην παρέβρια περιοχή του Γεμιστής Έβρου, στο πλαίσιο επιχείρησης, αστυνομικοί του  Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν τους δύο  διακινητές, ηλικίας 30 και 26 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Με τη σύλληψη των δραστών, προσθέτει η Αστυνομία, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 30 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Το ίδιο σκηνικό

Σημειώνεται ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα, απετράπη η είσοδος σε άλλους εκατό παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν στην τουρκική όχθη του ποταμού λόγω της ακινητοποίησης των πρώτων.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε  ΤΑΞΙ, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις  μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις