Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικό το δείγμα για 68χρονη στη Λάρισα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικό το δείγμα για 68χρονη στη Λάρισα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η νεαρή κοπέλα παραμένει σε απομόνωση.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αργά εχθές τη νύχτα έφτασαν τα αποτελέσματα για την 68χρονη Λαρισαία, η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα επί των δειγμάτων που εστάλησαν για έλεγχο σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι αρνητικά. Να σημειωθεί ότι σε απομόνωση παραμένει και μία 22χρονη από την Καρδίτσα για την οποία αναμένονται τα αποτελέσματα. Η «υποδοχή» της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός ότι προκάλεσε ανησυχία, που διαδέχτηκε όμως την κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχομένου εξάπλωσης και συστάσεις για ψυχραιμία.

Ενδεικτικό είναι ότι άμεσα εξετάστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη διαμερισματική σύμβουλο Θεσσαλονίκης που είναι η πρώτη Ελληνίδα η οποία έχει προσβληθεί από τον ιό στη χώρα μας, ενώ λήφθηκαν πρωτοφανή μέτρα. Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το οποίο η γυναίκα επισκέφτηκε τη Δευτέρα, έγινε απολύμανση, ενώ κλειστό θα είναι τουλάχιστον σήμερα το σχολείο του παιδιού της. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε άμεσα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που συμμετείχαν σε σύσκεψη για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι γνωρίζουμε για την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

Η 38χρονη ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και μόλις την Τρίτη εμφάνισε κρούσματα του κορονοϊού covid – 19 και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα και χωρίς περαιτέρω επιπλοκές, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ήταν αρκετό για να προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες. Όπως έγινε γνωστό από την αρχή και επιβεβαίωσε το βράδυ μετά τη σύσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο ίδιος ο υπουργός Υγείας μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων στην 38χρονη ακολούθησε η διαδικασία ιχνηλάτησης του περιβάλλοντός της, όπως και αυτών που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί της.

Έτσι λήφθηκαν μέτρα και στους συμμετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας όπου ήταν η 38χρονη. Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ συστάσεις σε όλους όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δόθηκαν από τηλεφώνου. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου». Ο κ. Ζέρβας χθες το βράδυ επιβεβαίωσε τα μέτρα που είχαν ληφθεί όπως και την απολύμανση χώρων του δημαρχείου, διαψεύδοντας όμως ότι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τέθηκαν σε καραντίνα. Πάντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μετακινήθηκε από το δημαρχείο, γι’ αυτό απουσίασε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κάλεσε όμως εκεί σύσκεψη.

Δείτε ακόμα

Ουσία που φέρεται να καταπολεμά τον κοροναϊό ανακαλύφθηκε στη Βιέννη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις