Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΤ Λέσβος: Πολίτες με όπλα και αστυνομικοί τραυματισμένοι από σκάγια
ΣΠΕΥΔΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ

ΜΑΤ Λέσβος: Πολίτες με όπλα και αστυνομικοί τραυματισμένοι από σκάγια

ΜΑΤ Λέσβος: Σαράντα τρεις αστυνομικοί τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, αλλά και τρεις τραυματισμένοι πολίτες είναι ο έως τώρα απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Λέσβο.

ΜΑΤ Λέσβος: Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Λέσβο καθώς τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων συνεχίζονται ενώ βγήκαν και όπλα. Το απόγευμα σημειώθηκε εισβολή σε ξενοδοχείο που διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, παρόμοιο με εκείνο στη Χίο, νωρίτερα το πρωί. Συγκεκριμένα στις 18:35 ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά. Την ίδια στιγμή, σοκάρει η φωτογραφία που δείχνει τον τραυματισμό ενός άντρα των ΜΑΤ από σκάγια. Πρόκειται για έναν από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από σκάγια, ενώ στο σύνολό τους οι τραυματίες ανέρχονται σε 43.

Νωρίτερα, επίθεση έξω από την πόλη της Μυτιλήνης δέχθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι αποκλείστηκαν σε στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα συναντήθηκαν με μεγάλη ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα στη συγκεκριμένη περιοχή. Η οργή των πολιτών οδήγησε στη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και τελικά οι άνδρες των ΜΑΤ μπόρεσαν να μπουν στο στρατόπεδο της Παγανής όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα. Ακολούθως έγινε το ίδιο και με τις δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

Στη Λέσβο και στη Χίο η ΠΟΑΣΥ- «Οι αστυνομικοί δεν είναι μόνοι!»

Στο πλευρό των ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο θα βρίσκεται άμεσα κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο. «Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, μεταβαίνει εκτάκτως στη Λέσβο και στη Χίο, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων μας που δέχονται απρόκλητες επιθέσεις. Οι Αστυνομικοί δεν είναι μόνοι! Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των κοινωνικών φορέων, κάνοντας έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση της έντασης και την αποτροπή τραγικών καταστάσεων. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά: Οι Αστυνομικοί δεν είναι το πρόβλημα!», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Κατήγγειλε προπηλακισμό από τα ΜΑΤ ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Παππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμο του από άντρα των ΜΑΤ. Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών και βομβών κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανά χείρας.

Χίος: Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές για το λιντσάρισμα αστυνομικών των ΜΑΤ

Σοκαριστικές σκηνές από την επίθεση πολιτών κατά ανδρών των ΜΑΤ στα ξενοδοχεία που διέμεναν στη Χίο. Οι εισβολείς ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς και μάλιστα τους πήραν και τα ρούχα, τα οποία τα πέταξαν σε δέντρα έξω από τα ξενοδοχεία. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργό συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι άλλοι 43 αστυνομικοί αναφέρθηκαν από την ΕΛΑΣ ως τραυματίες στα επεισόδια στην Μυτιλήνη.

Στο βίντεο που ήρθε στο φως ακούγονται φωνές και παρακλήσεις, ενώ φαίνονται σκηνές από την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

Το χρονικό των επεισοδίων

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγιναν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Διαβολόρεμα και άνδρες των ΜΑΤ. Υπάρχουν καταγγελίες για πυροβολισμούς και τραυματισμούς από σφαίρες, με κατοίκους να έχουν τραυματιστεί στα πόδια.

Συγκλονιστική για τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο είναι η περιγραφή, στο newsit.gr, δημοσιογράφου που βρίσκεται στο σημείο. «”Κόλαση” μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει ακριβώς αυτά που συμβαίνουν. Όλα γίνονται σ’ έναν δρόμο, όπου δεξιά και αριστερά υπάρχει βουνό, που σημαίνει ότι εκσφενδονίζονται χιλιάδες πέτρες, με τους αστυνομικούς από την άλλη να ρίχνουν απίστευτες ποσότητες χημικών. Μέχρι και φωτιά στο δάσος άναψε, η οποία ευτυχώς έσβησε γρήγορα γιατί υπήρχε ένα όχημα της πυροσβεστικής εδώ με τους πυροσβέστες, που έτρεξαν γρήγορα. Αν ο αέρας είχε κατεύθυνση προς τα μέσα δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Ευτυχώς φυσούσε αντίθετα.

Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, εξακολουθεί να παραμένει τόσο στο μπλόκο του Διαβολορέματος όσο και στην Καράβα. Επάνω στο δρόμο βρίσκονταν οι διμοιρίες των ματ μέσα στο δάσος αριστερά και δεξιά πολίτες με πέτρες και ξύλα στα χέρια. Ευτυχώς επικράτησε για λίγο η λογική και οι αστυνομικοί οπισθοχώρησαν».

Στο κέντρο Υγείας Καλλονής έχουν μεταφερθεί δυο τραυματίες, που έχουν χτυπηθεί από πέτρες, αναφέρει lesvospost.com. Σύμφωνα με το lesvosnews.net, τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και εστίες φωτιάς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως οι άνδρες των ΜΑΤ προκαλούν βρίζοντας τους πολίτες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί και κλούβες των ΜΑΤ, τα οποία προς το παρόν έχουν αποχωρήσει από το Διαβολόρεμα.

Επεισόδια έγιναν και στην περιοχή της Καράβας, όπου ξέσπασε φωτιά στο δάσος ενώ και εκεί υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένταση, με τους άντρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Χίος: Με ρουκετοπόλεμο υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις