Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κώστας Βουτσάς: Τα «συλλυπητήρια» του ΚΚΕ για τον μεγάλο ηθοποιό
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Βουτσάς: Τα «συλλυπητήρια» του ΚΚΕ για τον μεγάλο ηθοποιό

Κώστας Βουτσάς: Στην ανακοίνωση της, η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς του ανθρώπους και αναφέρεται στο μεγάλο ταλέντο του Κώστα Βουτσά

Κώστας Βουτσάς: Με μία δισέλιδη ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποχαιρετά το ΚΚΕ τον Κώστα Βουτσά. Ο ηθοποιός στήριζε το ΚΚΕ όχι μόνο με την ψήφο του, αλλά και με δηλώσεις και παροτρύνσεις υπέρ του. Όπως ο ίδιος είχε γράψει στον «Ριζοσπάστη» ψήφιζε το κόμμα αυτό «και για λόγους συνείδησης». Ο λόγος είναι επειδή το αισθανόταν ως χρέος απέναντι στον πατέρα του. Ο πατέρας του συμμετείχε στην Αντίσταση και κυνηγήθηκε για τις ιδέες του. Στην ανακοίνωση της, η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς του ανθρώπους. Μάλιστα αναφέρεται στο μεγάλο ταλέντο του Κώστα Βουτσά, αλλά και στην ποιότητα του χαρακτήρα του.

«Ποτέ του δεν βολεύτηκε στην τυποποίηση», τονίζει, «αν και καταξιωμένος ως καρατερίστας κωμικός συμμετείχε σε κοινωνικά δράματα, όπως ο “Κατήφορος” και ο “Νόμος 4000”. Όλο όμως το εύρος των δυνατοτήτων του και το βάθος της τέχνης του φάνηκε στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα “Ο έρωτας του Οδυσσέα” και «Ο μώλος». Ειδικά στον “Έρωτα του Οδυσσέα”, όπου απέσπασε και βραβείο για το ρόλο αυτό, δημιούργησε ένα χαρακτήρα με τον οποίο αναμετρήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Δείτε ακόμα

“Θα ζεις στην καρδιά μου και στο γέλιο του Φοίβου μας” – Το συγκινητικό αντίο της Αλίκης Κατσαβού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις