Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Μιλάνο: Εικόνες που θυμίζουν Κίνα – Τι βιώνει μια Ελληνίδα με τον γιο της
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Μιλάνο: Εικόνες που θυμίζουν Κίνα – Τι βιώνει μια Ελληνίδα με τον γιο της

Κορονοϊός Μιλάνο: Ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως όσπρια, ζάχαρη και αλεύρι.

Κορονοϊός Μιλάνο: Η Ελληνίδα Εμμανουέλα Μητριτσάκη και ο 15χρονος γιος της Τζουσέπε Γκαετάνο Ντίνο μπαίνουν σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη περιοχή Σινισέλο Μπαλσάμο βόρεια του Μιλάνου. Καταγράφουν τα άδεια ράφια και τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως όσπρια, ζάχαρη και αλεύρι.  Προς έκπληξη τους, στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ βρίσκουν μερικές μερίδες κατεψυγμένου κρέατος, κάτι που δεν συνέβαινε τις αμέσως προηγούμενες μέρες καθώς όλα τα κρέατα είχαν εξαντληθεί. Μάλιστα, όπως θα δείτε, οι Ιταλοί έχουν εξαφανίσει από τα ράφια και το αγαπημένο τους έδεσμα, την πίτσα, ενώ σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται στα εμφιαλωμένα νερά και στο ψωμί.

Οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες για τους Ιταλούς και μέχρι πρότινος η Εμμανουέλα Μητριτσάκη και η οικογένεια της, παρακολουθούσαν παρόμοιες από την τηλεόραση κάπου στη μακρινή Κίνα. Τα τελευταία 24ωρα όμως ο εφιάλτης του κορωνοϊού χτύπησε την πόρτα τους και από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή τους άλλαξε. «Έχουν κλείσει τα σχολεία και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι βιβλιοθήκες, τα δημόσια γραφεία, οι εκκλησίες, σχεδόν τα πάντα», θα πει η Εμμανουέλα Μητριτσάκη. «Πολλές μητέρες αναγκάστηκαν να πάρουν άδεια από την δουλειά τους, διότι τα παιδιά αναγκαστικά μένουν σπίτι. Τα τουριστικά γραφεία ακυρώνουν επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις, ενώ κλειστοί παραμένουν οι κινηματογράφοι και τα θέατρα”.

Το Μιλάνο και τα περίχωρα του έχουν σχεδόν νεκρώσει, όπως λένε στο Πρώτο Θέμα. Όσοι εργάζονται περιστασιακά έχασαν το μεροκάματο τους. Το μετρό είναι άδειο καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι μην έχοντας άλλο τρόπο να μετακινηθούν απέχουν από τις δουλειές τους. Οι ιδιωτικές εταιρίες λαμβάνουν μέτρα προστασίας και μάλιστα κάποιες απ’ αυτές κλείνουν τα εστιατόρια που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους για την σίτιση του προσωπικού. «Στην εταιρία του άνδρα μου» λέει η Εμμανουέλα Μητριτσάκη, «έκλεισαν το εστιατόριο και τους προσφέρουν συσκευασμένα σάντουιτς μέσα στα γραφεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις