Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Συναγερμός σε “Σωτηρία” “Παίδων” και “Αττικόν”
ΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Συναγερμός σε “Σωτηρία” “Παίδων” και “Αττικόν”

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, λόγω τριών ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού.

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Ναυτικός, με ύποπτα συμπτώματα για κορωναϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει σταλεί δείγμα του ασθενούς για εξέταση κοροναϊού, με τα αποτελέσματα να αναμένονται μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Αναστάτωση επικρατεί και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού σε 4χρονο αγοράκι από την Κόρινθο. Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς το Νοσοκομείο Κορίνθου δεν ανήκει στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, προκειμένου να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και να υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί, αν όντως πάσχει από κοροναϊό ή γρίπη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutraki365.gr, το αγοράκι μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο της Κορίνθου με υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα του παιδιού συν το γεγονός ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα με τους γονείς του στην Ιταλία, έκανε τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κορίνθου να στείλουν το περιστατικό στο νοσοκομείο Παίδων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές για τρίτο ύποπτο κρούσμα. Ο ασθενής διακομίζεται στο Αττικόν.

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του 40χρονου που νοσηλεύεται σε μονάδα αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου της Πάτρας με ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Ο ασθενής υποβλήθηκε και απαραίτητες εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Ο 40χρονος άνδρας είχε βρεθεί αρνητικός και στη γρίπη. Ωστόσο, το γεγονός πως 48 ώρες πριν είχε επιστρέψει στην Πάτρα από την Ιταλία, σήμανε συναγερμό και ο ασθενής μπήκε σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Ποιους χτυπάει – Κρούσματα και θάνατοι ανάλογα με ηλικία και φύλο

Ο κοροναϊός φαίνεται πως χτυπάει κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και όσους έχουν επιβαρυμένη υγεία. Ο κίνδυνος θανάτου σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξάνει όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι ο ασθενής, διαπιστώνει έγγραφο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μετάδοσης Ασθενειών της Κίνας, που δημοσιεύτηκε προ ημερών στην επιθεώρηση Chinese Journal of Epidemiology και το οποίο συντάχθηκε βάσει των 72,314 επιβεβαιωμένων και υπόπτων κρουσμάτων, αλλά και εκείνων χωρίς συμπτώματα του COVID-19 στην Κίνα μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 βάσει της ηλικίας

*Το ποσοστό θνησιμότητας (αριθμός θανάτων εν σχέσει με τον αριθμό κρουσμάτων) = η πιθανότητα θανάτου αν μολυνθεί κανείς από τον κορωνοϊό %. Η πιθανότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του ασθενούς. Το ποσοστό που εμφανίζεται στον παρακάτω πίνακα δεν αντιπροσωπεύει επ’ ουδενί τον αριθμό θανάτων ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά για τον κίνδυνο θανάτου για ένα άτομο δεδομένης ηλικιακής ομάδας αν μολυνθεί με COVID-19.

* Ποσοστό θανάτου = (αριθμός θανάτων / αριθμός περιπτώσεων) = πιθανότητα θανάτου εάν έχει μολυνθεί από τον ιό (%).
Γενικώς, σχετικά λίγες τέτοιες περιπτώσεις εντοπίζεται σε παιδιά.

Ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 ανάλογα με το φύλο

Η πιθανότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με το φύλο του ασθενούς. Κατά την ανάγνωση αυτών των αριθμών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το κάπνισμα, που αυξάνει τον κίνδυνο αναπνευστικών επιπλοκών, είναι συχνότερο στους άνδρες στην Κίνα.

* Ποσοστό θανάτου = (αριθμός θανάτων / αριθμός περιπτώσεων) = πιθανότητα θανάτου εάν έχει μολυνθεί από τον ιό (%).

Προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας

Ασθενείς που είχαν προϋπάρχοντα ιατρικά θέματα (συννοσηρότητες) είχαν ποσοστό θνησιμότητα 0.9%. Οι προυπάρχουσες ασθένειες που σημαίνουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου για ασθενείς που μολύνθηκαν από COVID-19 είναι:

*Ποσοστό θνησιμότητας = (αριθμός θανάτων/αριθμός κρουσμάτων)=πιθανότητα θανάτου σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορωνοϊό (%). Η πιθανότητα αυτή ποικίλλει ανάλογα με την προυπάρχουσα ιατρική κατάσταση. Το ποσοστό που παρατίθεται παρακάτω δεν αντιπροσωπεύει το μερίδιο θανάτων σε προϋπάρχουσες καταστάσης, αλλά τον κίνδυνο θανάτου για έναν ασθενή να πεθάνει, αν μολυνθεί με COVID-19.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις