Μεταναστευτικό: Ώρα αποφάσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Ώρα αποφάσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φωτεινή Βρύνα

Μεταναστευτικό: H Κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι όσοι δεν έχουν το προσφυγικό προφίλ ας μην έρθουν προς την Ελλάδα.

24.02.2020 | 14:25

Μεταναστευτικό: Οι Έλληνες έχουμε αγκαλιάσει στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε όλους όσοι είναι κατατρεγμένοι. Αυτό συμβαίνει και σήμερα με τους πρόσφυγες. Δεν μπορεί, όμως, μια χώρα μετά από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης να ενσωματώσει τόσους πολλούς οικονομικούς μετανάστες. Για αυτό η Κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι όσοι δεν έχουν το προσφυγικό προφίλ ας μην έρθουν προς την Ελλάδα.

Ο στόχος της Κυβέρνησης, αυτή την περίοδο, είναι να δώσει προτεραιότητα στην προσπάθεια που γίνεται να διαχειριστεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων με προσφυγικό προφίλ και ταυτόχρονα να ανατάξει την οικονομία της χώρας μας. Ο διάλογος για το μεταναστευτικό-προσφυγικό έγινε για πολύ μεγάλο διάστημα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να ξαναρχίσει από μηδενική βάση. Και αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι. Χρειάζεται, λοιπόν, ψυχραιμία και ρεαλισμός ώστε να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές λύσεις. Δεν μπορεί στα νησιά να μην υπάρχει καμία δομή, να κλείσουν δηλαδή οι υφιστάμενες χωρίς να δημιουργηθούν νέες.

από τη Φωτεινή Βρύνα, επικεφαλής του γραφείου ισότητας ΕΝΠΕ, Γραμματέα Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Μεταναστευτικό: Αποφασισμένη η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση σήμερα δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στον σχεδιασμό της, που είναι να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές και να δημιουργηθούν νέες, κλειστές και ελεγχόμενες δομές, οι οποίες αφενός θα φυλάσσονται αποτελεσματικά και αφετέρου θα έχουν υπηρεσίες υγείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα βασικά προβλήματα της ασφάλειας και της επάρκειας των δομών υγείας που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας.

Δεν υπάρχει άλλη οδός, παρά μόνο η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου. Βασική πτυχή του σχεδίου αυτού είναι η κατασκευή των κλειστών δομών. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συνδράμει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την οποία ζητήθηκε μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας να υποδείξει κατάλληλους χώρους που να πληρούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία των δομών αυτών. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, καθώς το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους, αλλά ιδιαίτερα τα νησιά μας και τις άλλες περιοχές που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Exit mobile version