Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Τούμπα: Εφοδος της Αστυνομίας στο γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Τούμπα: Εφοδος της Αστυνομίας στο γήπεδο

Ξαφνική έφοδος των δυνάμεων της Αστυνομίας στο γήπεδο της Τούμπας, λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Τούμπα: Το βράδυ στην Τούμπα θα διεξαχθεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και η ΕΛΑΣ βρέθηκε σήμερα το πρωί στο γήπεδο για έφοδο. Η αστυνομία μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας στις 07:30 έχοντας ως στόχο να βρει ένα συγκεκριμένο πανό. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός… άρχισε από νωρίς. Το πρωί της Κυριακής και πιο συγκεκριμένα στις 07:30 η αστυνομία μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας! Δώδεκα ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα, η αστυνομία είχε ως στόχο να βρει ένα συγκεκριμένο πανό με αποτέλεσμα οι δυνάμεις να φτάσουν μέχρι και τις εξέδρες της Τούμπας. Μάλιστα η αστυνομία μπήκε και στους χώρους που στεγάζεται ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τυχόν ευρήματα.

Η αγωνία στο… κόκκινο για το μεγάλο ντέρμπι απόψε (19:30, PAOK TV) στο γήπεδο της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την 25η αγωνιστική της Super League. Ο ΟΣΦΠ βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, δύο ματς πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Και στόχος των δύο ομάδων είναι η… πρωτιά, ενόψει των 10 αγωνιστικών των πλέι οφ. Εκεί που θα μεταφερθεί αυτούσια η βαθμολογία, θα αγωνιστούν οι ομάδες από την 1η έως και την 6η θέση και θα απονεμηθεί ο φετινός τίτλος.

Στο αποψινό ντέρμπι θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, παρουσία πολλών αστυνομικών και εισαγγελέα, ενώ η κυβέρνηση θα έχει τα… μάτια της στην Τούμπα, ενόψει και της κρίσιμης συνάντησης της Τρίτης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εκπροσώπους UEFA-FIFA.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα του ΠΑΟΚ

«Φουλ επίθεση» θέλει ο Αμπελ Φερέιρα από τους ποδοσφαιριστές του, ώστε οι Θεσσαλονικείς να καταφέρουν να βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Και αυτό θα γίνει μόνο με νίκη απόψε στην Τούμπα. Πέρα από τον Ζαμπά και τον Κρέσπο, οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα και έτσι ο κ. Φερέιρα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μίσιτς και Μαουρίσιο, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Μπίσεσβαρ και ο Λημνιός. Ως «δεκάρι» θα αγωνιστεί ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σφιντέρσκι. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μάτος, Εσίτι, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λάμπρου και Άκπομ.

Φερέιρα: “Νίκη με καλό ποδόσφαιρο”

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την ήττα από την Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη στο Europa League, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς από την επόμενη κιόλας μέρα υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να παλέψουν να πάρουν το «τρίποντο» μέσα στη Θεσσαλονίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν αυτή τη στιγμή από τους «ασπρόμαυρους», με το οποίο θα έχουν το πάνω χέρι ενόψει της διαδικασίας των πλέι οφ. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο κ. Μαρτίνς δεν δείχνει να κάνει κάποια αλλαγή στο αρχικό σχήμα και θα παρατάξει με τους ίδιους παίκτες την ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα. Την τριπλέτα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Καμαρά, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκης, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ελ Αραμπί. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλέν, Καφού, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γκασπάρ, Χασάν, Καραργύρης, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς και Τοροσίδης. Εκτός έμειναν οι Μορ, Λοβέρα και Χριστοδουλόπουλος, όπως και οι τραυματίες Μπρούνο και Σουντανί.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο διαιτητής

Ο Τομπίας Στίλερ ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να σφυρίξει το ντέρμπι. Ο 38χρονος Γερμανός ρέφερι είναι της πρώτης κατηγορίας της UEFA και έρχεται για δεύτερο φορά να σφυρίξει παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού ήταν και στο περσινό Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1.ν Βοηθοί του στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που θα έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα είναι συμπατριώτες του, ενώ για πρώτη φορά και ο 4ος διαιτητής θα είναι ξένος, αλλά και στο Video Assistant Referee.

Μαρτίνς στους παίκτες: Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό το ματς για όλους εμάς και τους οπαδούς

Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στην Άρσεναλ αλλά είχε να σταθεί σε κάποιες λεπτομέρειες και λάθη και σε άμυνα και σε επίθεση. Στα στοιχεία δηλαδή τα οποία κόστισαν στην αναμέτρηση εναντίον της αγγλικής ομάδας.

Ο Μαρτίνς μερίμνησε από την πλευρά του ώστε να μιλήσει στους παίκτες του και μετά το 0-1 από την Άρσεναλ αλλά και στις προπονήσεις πριν τον ΠΑΟΚ. Ανάμεσα σε άλλα τους επισήμανε: «Κάναμε μία καλή προσπάθεια με την Άρσεναλ, αλλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όμως τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ, ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και από τα πιο σημαντικά της χρονιάς. Έχουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να πάμε εκεί για να παίξουμε όπως ξέρουμε. Να κάνουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε. Να παίξουμε ως Ολυμπιακός. Να είμαστε ο Ολυμπιακός που πρέπει και να νικήσουμε. Σκεφτείτε πόσα πολλά σημαίνει αυτό το παιχνίδι για την ομάδα, όλους εμάς, τον κόσμο μας και την διοίκηση».

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Μην παρασυρθείτε από ενδεχόμενες προκλήσεις και… τεχνάσματα

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απευθύνεται στον κόσμο της ομάδας ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό, το οποίο χαρακτηρίζει τελικό, εξέδωσε ο ΠΑΟΚ. Σε αυτήν τονίζει ότι πρέπει να προστατευθεί ο «δικέφαλος του Βορρά», επισημαίνοντας: «Παρακαλούμε τον κάθε φίλαθλο προσωπικά να μην παρασυρθεί από την ένταση ή ενδεχόμενες προκλήσεις. Ν’ αγνοήσει οποιοδήποτε τέχνασμα πρόκλησης παρουσιαστεί από τους αντιπάλους εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Όλοι μαζί σε έναν ακόμα τελικό

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους φιλάθλους του Δικεφάλου ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής (23.02) κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αποτελεί έναν κομβικής σημασίας αγώνα στην προσπάθεια του συλλόγου να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον αγώνα αυτό είμαστε συμπαίκτες. Με τη φωνή σας και μόνο σας θέλουμε στο πλευρό του ΠΑΟΚ προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη μέσα στο γήπεδο.

Παρακαλούμε τον κάθε φίλαθλο προσωπικά να μην παρασυρθεί από την ένταση ή ενδεχόμενες προκλήσεις. Ν’ αποφύγει συμπεριφορές εντός ή εκτός γηπέδου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της ομάδας μας και να οδηγήσουν σε πιθανή τιμωρία της έδρας μας από το επόμενο παιχνίδι που είναι και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ν’ αγνοήσει οποιοδήποτε τέχνασμα πρόκλησης παρουσιαστεί από τους αντιπάλους εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου! Να προσέχει τη συμπεριφορά του διπλανού του. Να δώσει ώθηση στην ομάδα όπως μόνο εκείνος ξέρει. Να μην γίνει χρήση πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων. Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για διατήρηση των τίτλων του δεν τελειώνει την Κυριακή. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας στις κερκίδες σε όλα τα ματς ως το τέλος. Παρακαλούμε τον κάθε φίλαθλο ξεχωριστά να βάλει την υπογραφή του σε μία ακόμα σελίδα της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Η προστασία της ομάδας μας είναι υποχρέωσή μας!».

Το πάρτι των οπαδών του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις