Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουμάνοι ληστές: Ακολουθούσαν γυναίκες, τις σακάτευαν στο ξύλο – Συνελήφθη ένας 42χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμάνοι ληστές: Ακολουθούσαν γυναίκες, τις σακάτευαν στο ξύλο – Συνελήφθη ένας 42χρονος

Ρουμάνοι ληστές: Με ιδιαίτερη σκληρότητα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορούνται ότι λήστευαν ηλικιωμένες γυναίκες, δύο Ρουμάνοι.

Ρουμάνοι ληστές: Παρακολουθούσαν γυναίκες, που ψώνιζαν σε λαϊκές αγορές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας ή έβγαιναν από Ιερούς Ναούς η ακόμη αποβιβάζονταν σε στάσεις του Ηλεκτρικού. Τις ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους και την ώρα που εκείνες, αμέριμνες, έβαζαν το κλειδί στην πόρτα της εισόδου, εξαπέλυαν άγριες επιθέσεις, που συνοδεύονταν από σοβαρούς τραυματισμούς.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σκοπός πάντα η ληστεία ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες ούτε να αντισταθούν είχαν τη δύναμη ούτε να αντιληφθούν ότι κακοποιοί τις ακολουθούσαν μέχρι την πόρτα του σπιτιού τους. Τέσσερις άτυχες γυναίκες, που έπεσαν θύματα της ανελέητης συμμορίας, που αποτελείτο από δύο Ρουμάνους κακοποιούς, κατέληξαν στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα και κατάγματα σε χέρια και πόδια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έδωσαν τουλάχιστον κατά το ήμισυ, τέλος στον εφιάλτη των γυναικών, χάρη στην παρατηρητικότητά τους.

Μεσημβρινές ώρες, εντόπισαν τον έναν από τους δύο ληστές, έναν 42χρονο Ρουμάνο κακοποιό, να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, πλησίον λαϊκής αγοράς, που εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε. Ο συλληφθείς, παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν. Όμως αυτός προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και εν τέλει ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Από τον Ιούνιο του 2019

Από την έρευνα της Ασφάλειας,  διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος Ρουμάνος, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σκληρός κακοποιός, μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019 διέπρατταν ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Πώς περιγράφει η ΕΛΑΣ τη δράση του

Αναφέρει η Αστυνομία για τον τρόπο δράσης του διδύμου: “Ειδικότερα, οι δύο δράστες πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στις οικίες τους. Όταν τα θύματά τους ξεκλείδωναν την κεντρική θύρα και εισέρχονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και με τη χρήση σωματικής βίας (χτυπώντας αυτές με κλωτσιές, γροθιές και ακολούθως απωθώντας τες βίαια) τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή”.

Πατήσια, Άγιος Παντελεήμονας, Ηράκλειο

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Ασφάλειας Αττικής,  εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου. “Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που επιδείκνυαν στα θύματά τους”, προσθέτει η Αστυνομία “είναι ότι και στις τέσσερις εξιχνιασθείσες υποθέσεις, τραυμάτισαν τα θύματά τους προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις”.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο 42χρονος Ρουμάνος, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις