Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Αλγερινών: Ταυτοποιήθηκαν 18 αλλοδαποί που διέπρατταν ληστείες
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Αλγερινών: Ταυτοποιήθηκαν 18 αλλοδαποί που διέπρατταν ληστείες

Συμμορία Αλγερινών: Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συμμορία Αλγερινών: Μέλη της συμμορίας αλλοδαπών κακοποιών, που το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, είχαν ακουμπήσει το μαχαίρι στο λαιμό του ολυμπιονίκη στο τζούντο, Χάρη Παπαϊωάννου, στα Εξάρχεια, όταν προσπάθησε να σώσει από τα χέρια τους το αυτοκίνητο της ιατρού αδελφής του, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τουλάχιστον οι πέντε από τους δέκα οκτώ, που συγκροτούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας, σκληρή συμμορία Αλγερινών, τα μέλη της οποίας, για μήνες σκορπούσαν τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, συνελήφθησαν. Οι δράστες, ανά ομάδες που άλλαζαν σύνθεση, έβαφαν η έκοβαν τα μαλλιά τους για να αλλάζουν εμφάνιση, δήλωναν κάθε φορά, που συλλαμβάνονταν για μεμονωμένες πράξεις διαφορετικά ονόματα και εθνικότητες, διέπρατταν ένοπλες ληστείες με θύματα πεζούς και τουρίστες, ενώ έσπαγαν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν στο εσωτερικό τους.

Σε μια τέτοια απόπειρα, το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, στην οδό Ερεσού, έσπασαν τα τζάμια του σταθμευμένου αυτοκινήτου 50χρονης ιατρού, αδελφής του ολυμπιονίκη στο τζούντο και αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Χάρη Παπαϊωάννου. Ο πρωταθλητής, στο άκουσμα των κραυγών της αδελφής του, πήδηξε από το μπαλκόνι και ήρθε αντιμέτωπος με τρεις Αλγερινούς που κρατούσαν και απειλούσαν με μαχαίρια. Ο ολυμπιονίκης, πάλεψε με τους τρεις αλλοδαπούς και οι δύο που τα “βρήκαν σκούρα”, διέφυγαν τρέχοντας προς την πλατεία.

“Θα σε σφάξω”, απείλησε ο δράστης

Έμεινε, όμως, σύμφωνα με την αφήγηση του ίδιου του ολυμπιονίκη, ένας τρίτος ο οποίος με το μαχαίρι στο λαιμό του είπε “θα σε σφάξω”. Η αδελφή του Παπαϊωάννου και μια διερχόμενη, ειδοποίησαν την Αστυνομία κι έτσι ο τελευταίος δράστης, άφησε τον πρωταθλητή και διέφυγε κι εκείνος. Τώρα μετά τη σύλληψη από ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε σε περιοχές του κέντρου των πέντε εκ των δέκα οκτώ Αλγερινών, εναντίον όλων, εκτός από ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, έχει ασκηθεί και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ταυτοποιήθηκαν 18 μέλη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, κατόρθωσαν να αποκαλύψουν την εγκληματική δράση και να ταυτοποιήσουν τα δέκα οκτώ μέλη σπείρας, που δραστηριοποιείτο, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην περιοχή των Εξαρχείων. Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στις περιοχές των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του Μενιδίου.

Εναλλαγή ρόλων

Όπως διαπιστώθηκε, αναφέρει η Αστυνομία “η σπείρα είχε διαρκή δράση, με διαφορετική σε κάθε περίπτωση σύνθεση ομάδας και εναλλαγή ρόλων. Οι εγκληματικές τους πράξεις χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη θρασύτητα και βιαιότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν την εξωτερική τους εμφάνιση, κυρίως με διαφορετικό κούρεμα και βάψιμο των μαλλιών τους.

Επιπλέον και κατά την προσφιλή τους τακτική, στις περιπτώσεις συλλήψεώς τους, δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης”, προσθέτει η Αστυνομία.

18 περιπτώσεις ληστειών – κλοπών

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ πιστεύεται ότι είναι πολύ περισσότερες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις