Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / MasterChef αποχώρηση: Αυτός είναι ο πρώτης παίκτης που αποχώρησε
LIFESTYLE

MasterChef αποχώρηση: Αυτός είναι ο πρώτης παίκτης που αποχώρησε

MasterChef αποχώρηση: Στον Ηλία Ηλιόπουλο στοίχισε το στήσιμο και η εμφάνιση του πιάτου και δεν κατάφερε να συνεχίσει στον διαγωνισμό.

MasterChef αποχώρησηΗλίας Ηλιόπουλος, Μαριάννα Πουλμεντή και Γιώργος Λασκαρίδης διαγωνίστηκαν το βράδυ της Τρίτης για την παραμονή τους στο MasterChef, αφού τα λάθη που έκαναν στην προηγούμενη δοκιμασία τους στοίχισαν αρκετά. Αυτό που έκανε εντύπωση στους κριτές και το τόνισαν αρκετές φορές είναι πως πρόκειται για τρεις πολύ καλούς μάγειρες και πολύ δυνατούς παίκτες, τους οποίους η απροσεξία έφερε στο δύσκολο σημείο να παλέψουν για την παραμονή τους. Στη διαδικασία οι αποχώρησης, Ηλίας, Μαριάννα και Γιώργος κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα αρκετά απαιτητικό πιάτο που τους παρουσίασαν οι κριτές, με τους σεφ να επισημαίνουν ότι η δυσκολία του πιάτου είναι υψηλή, γιατί μόνοι τους οι παίκτες ανέβασαν τον πήχη τόσο ψηλά.

Τάρτα κολοκύθι, με κρέμα από λουκάνικο, μανούρι και πέστο από δυόσμο: αυτό ήταν το πιάτο που έπρεπε να αντιγράψουν όχι μόνο στη γεύση, αλλά πολύ περισσότερο στη μίνιμαλ και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. «Το ζητούμενο σήμερα είναι να μη βάλετε καμία μαγειρική φαντασία, καμία δική σας τεχνική, απλά να αντιγράψετε το πιάτο, το οποίο έχετε μπροστά σας», ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης. 45 λεπτά δόθηκε στους τρεις παίκτες για να φτιάξουν το δικό τους πιάτο που θα έκρινε και την παραμονή τους στο παιχνίδι. Οι παρασκευές πολλές και δύσκολες. Μπορεί να μη χρειαζόταν να βάλουν τη δική τους τεχνική στα πιάτα τους, ωστόσο αδιαμφισβήτητα επρόκειτο για ένα πιάτο με πολλές τεχνικές, το οποίο θα αναδείκνυε όχι μόνο την ικανότητα των μαγείρων να το αντιγράψουν, αλλά και τις γνώσεις τους και την αντίληψή τους στη μαγειρική.

Και οι τρεις παίκτες κατάφεραν να δημιουργήσουν πολύ καλά πιάτα. Ο Γιώργος Λασκαρίδης ήταν αυτός που πήρε πρώτος το εισιτήριο για πίσω στο σπίτι, με τον Ηλία και τη Μαριάννα να παλεύουν στις λεπτομέρειες. Τελικά, στον Ηλία στοίχισε το στήσιμο και η εμφάνιση του πιάτου και δεν κατάφερε να συνεχίσει στον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις