Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Αστακός: Έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ με τον ένα τόνο
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Αστακός: Έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ με τον ένα τόνο

Κοκαΐνη Αστακός: Ένας από τους εννέα καταζητούμενους, ο μοναδικός Έλληνας που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με την κατάσχεση του ενός τόνου και διακοσίων κιλών στον Αστακό οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Κοκαΐνη Αστακός: Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται ο μοναδικός Έλληνας, συνεργάτης του μεγάλου διεθνούς καρτέλ, μέλη του οποίου μετέφεραν στα τέλη Ιανουαρίου με ιστιοφόρο από την Καραϊβική, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, έναν τόνο και 181 κιλά κοκαΐνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο Ελληνας, φέρεται και σαν στενός συνεργάτης του αρχηγού της οργάνωσης, από την οποία έχουν συλληφθεί έως τώρα οκτώ μέλη, Αλβανοί υπήκοοι και Αραβόφωνοι και ήταν ένας από τους εννέα εμπλεκόμενους σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί διεθνή  εντάλματα σύλληψης. Υπενθυμίζεται, ότι για τον ρόλο του συγκεκριμένου συλληφθέντα, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με άλλους δύο αλλοδαπούς και άγνωστο άτομο, ήταν επιφορτισμένοι με την ασφαλή μεταφορά των ναρκωτικών, λαμβάνοντας μέτρα ασφάλειας και αντιπαρακολούθησης κατά τη διενέργεια των επαφών και των δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων για ηγετικό ρόλο στο καρτέλ, που προόριζε μεγάλο μέρος της κοκαΐνης για χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης, ήταν ο χαρακτηρισμένος  επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός, Σεντέρ Πεμάι, στενός συνεργάτης του μακελάρη συμπατριώτη του Μάριον Κόλα, του διαβόητου κακοποιού, ο οποίος  έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ,  στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Στη μάχη του Βύρωνα

Ο προαναφερόμενος κακοποιός, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από ένα χρόνο, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές, ήταν αυτός που στις 16 Φεβρουαρίου 2010, μαζί με τον Μάριον Κόλα, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών της Ασφάλειας που επιχείρησαν να τους συλλάβουν, στην περιοχή του Βύρωνα και η κίνηση αυτή είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 25χρονος, με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο από πυρά αστυνομικών.

Από την Καραϊβική στην Ευρώπη

Όπως είχαν δηλώσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, για την εξάρθρωση του καρτέλ,  προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας. Οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρα της Ευρώπης, από όπου κατευθύνουν τη δράση των υπόλοιπων μελών σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την ανεύρεση σκαφών για τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Καραϊβική, την παραλαβή των ναρκωτικών και τη διεκπεραίωση των πληρωμών έως την τελική διάθεσή τους σε χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Πιστόλια και καλάσνικοφ

Στην κατοχή των οκτώ συλληφθέντων  που δραστηριοποιούντο στη χώρα μας, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν τρία  πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα.

Ειδικότερα για τον συνεργό του Μάριον Κόλα, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, έχει τονίσει ότι από το έτος 2000, έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές, για ένοπλες ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τρεις φορές έχει παραβιάσει άδειες που του χορηγήθηκαν από Καταστήματα Κράτησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις