Τσίπρας αρμοί: Ο Πολάκης ξαναχτύπησε με απειλές κατά πάντων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας αρμοί: Ο Πολάκης ξαναχτύπησε με απειλές κατά πάντων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τσίπρας αρμοί: Η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, όταν αναλάβει ξανά την κυβέρνηση, να ελέγξει τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας» έβαλε φωτιά στο πολιτικό τοπίο.

18.02.2020 | 09:58

Τσίπρας αρμοί: Με το δικό του γνωστό ύφος, σχολιάζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «τη δεύτερη φορά πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας». Με «απειλητική» διάθεση, αφού παραθέτει, φωτογραφίες με αρμούς… πλακιδίων και πέτρας και αφού επιτίθεται στον Γιάννη Στουρνάρα, γράφει: «Λυσσάξατε παπαγάλοι των ΜΜΕ και του συστήματος της διαπλοκής… Τρέμει το κατωσαγονο σας…. Η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ… Το μάθημα το πήραμε!!!».

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, όταν αναλάβει ξανά την κυβέρνηση, να ελέγξει τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας» έβαλε φωτιά στο πολιτικό τοπίο, αλλά και προκάλεσε και έντονες συζητήσεις στην ίδια την κεντρική επιτροπή του κόμματος, καθώς άλλοι έσπευσαν να τον στηρίξουν και άλλοι κράτησαν σαφείς αποστάσεις.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε έντονα το βράδυ της Κυριακής στην αντιπολίτευση και ειδικά στη ΝΔ, διευκρινίζοντας πάντως ότι είναι υπέρ του τρίπτυχου «κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία», αρκεί αυτά να ισχύουν για όλους και να εννοούνται απ’ όλους.

Τσίπρας: Τη δεύτερη φορά αριστερά θα ελέγξουμε τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας

Ο Τσίπρας κάνει λόγο για πανικό και θράσος

«Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια».

Κατά τον κ. Τσίπρα, όσοι τον επικρίνουν τώρα «αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση με το που εξελέγησαν. Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα που μόλις είχε αλλάξει για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα… Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά» επισήμανε.

Το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση μέλους του isyriza, υποστήριξε πως “ήταν μια αλήθεια για την οποία φάγαμε πολύ ξύλο”.

Η ανάρτηση Πολάκη:
Exit mobile version