Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άννα Πήλιου τρανς: Απορρίφθηκε το αίτημα της μαθήτριας
ΕΛΛΑΔΑ

Άννα Πήλιου τρανς: Απορρίφθηκε το αίτημα της μαθήτριας

Άννα Πήλιου τρανς: Το αίτημα της τρανς μαθήτριας Αννας Πήλιου να εκδικαστεί η υπόθεσή της στο εφετείο απορρίφθηκε από την Εισαγγελία.

Άννα Πήλιου τρανς: Κακή τροπή στην υπόθεση της Αννας Πήλιου, της τρανς μαθήτριας που παλεύει να φοιτήσει στο νυχτερινό σχολείο και να ολοκληρώσει τη φοίτησή της μετά από προσπάθεια που έχει κλείσει ήδη 10 χρόνια. Μέσω του δικηγόρου της η Πήλιου είχε καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία Αθηνών να εκδικαστεί η υπόθεσή της (είχε μηνύσει το διευθυντή του 2ου Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων για μη προστασία της από εκφοβισμό) σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο αφού σε πρώτη φάση ο γυμνασιάρχης απαλλάχθηκε. Η εισαγγελέας όμως απέρριψε το αίτημα αν και υπήρχε η αίσθηση από την Παρασκευή, όταν το σχετικό αίτημα, κατατέθηκε ότι θα γινόταν δεκτό.

Πρακτικά η απόφαση για μη προσφυγή στο δεύτερο βαθμό “δένει” τα χέρια της μαθήτριας η οποία εφέτος, όπως έχει δηλώσει στο News24/7, δεν έγινε δεκτή σε Εσπερινό Λύκειο των Αμπελοκήπων. Η Πήλιου, όπως γίνεται κατανοητό, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την απόφαση και έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι η ελληνική πολιτεία την θέλει στο περιθώριο και στο δρόμο.

Άννα Πήλιου: Τους τρανς μας θέλουν μόνο στη Συγγρού

Η Άννα, είχε προσφύγει κατά του γυμνασιάρχη του 2ου εσπερινού γυμνασίου Αμπελοκήπων όπου φοιτούσε κατηγορώντας τον αφενός ότι δεν την προστάτευσε από το ανελέητο bullying που δεχόταν και αφετέρου για δικές του προσβλητικές συμπεριφορές. Η ελληνική δικαιοσύνη απάλλαξε το γυμνασιάρχη από κάθε κατηγορία.

“Τα αγόρια της τάξης έκαναν διάφορα. Με κολλούσαν στον τοίχο, με χλεύαζαν, μου πετούσαν αντικείμενα, με έσερναν από τα μαλλιά στους διαδρόμους. Τα κορίτσια; Απλά χασκογελούσαν που τα αγόρια τους είναι τόσο νταήδες και μάγκες” έλεγε πριν κάποιες μέρες η Άννα Πήλιου στο News 24/7.

Το μεγαλύτερο μέρος του εφιάλτης εκτυλίχθηκε μεταξύ του 2012 και του 2014. Αλλά είχε και συνέχεια το 2017 όταν ο διευθυντής, όπως ισχυρίζεται, η Άννα την χλεύασε με σκαιό τρόπο. Για να φτάσουμε στο 2019 κατά το οποίο-κρατηθείτε- στο Εσπερινό Λύκειο των Αμπελοκήπων ουσιαστικά δεν της επέτρεψαν να γραφτεί στην Α’ Λύκειο λέγοντάς της ότι “πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν μπορεί να γίνεις αποδεκτή”.

“Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η κατάσταση των δικαιωμάτων στη χώρα εν έτει 2020. Δεν μας θέλουν στο σχολείο, δεν μας θέλουν στις δουλειές. Ξέρεις που μας θέλουν μόνο; Στη Συγγρού! Για να έρχονται οι γραβατωμένοι νοικοκυραίοι να κάνουν ότι κάνουν και μετά να κάνουν ότι δεν μας ξέρουν”. “Προσπαθώ να τελειώσω το σχολείο από το 2001. Τότε ήμουν ένα συνεσταλμένο παιδί από ίδρυμα, φορούσα μικτά ρούχα. Ουσιαστικά από τότε προσπαθώ. Καθηγητές που με ξέρουν από εκείνη την εποχή ήρθαν την Τετάρτη να καταθέσουν εναντίον μου”.

Η Αννα δεν εργάζεται.  “Στους εργασιακούς χώρους τα ίδια. Ρατσισμός. Ποιος να πάρει τρανς; Και πως εσύ να πεις στη συνάδελφό σου για τον καλό σου όπως αυτή θα σου λέει για το σύζυγό της; Δεν είναι αποδεκτό. Γι’ αυτό σου λέω, μας θέλουν στη Συγγρού”. “Είναι να σαν να θέλουν με σκοτώσουν. Όπως τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως τον Ζακ Κωστόπουλο. Μας θεωρούν απόπατο της κοινωνίας. Πολίτες γ’ διαλογής. Είμαστε καλοί για να ψηφίζουμε και να πληρώνουμε φόρους, όχι όμως για να πηγαίνουμε στα σχολεία τους και να δουλεύουμε στις επιχειρήσεις τους”, έλεγε χαρακτηριστικά News24/7.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις