Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 24ωρη απεργία ΜΜΜ Τρίτη 18/2: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και μετρό
ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία ΜΜΜ Τρίτη 18/2: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και μετρό

24ωρη απεργία ΜΜΜ Τρίτη 18/2: Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη (18/2), αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

24ωρη απεργία ΜΜΜ Τρίτη 18/2: «Χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1.

24ωρη απεργία ΜΜΜ Τρίτη 18/2: Τα αιτήματά τους

Σε ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι το νέο νομοσχέδιο συνεχίζει «την πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία».   Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν ένταξη των ηλεκτροδηγών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με αναδρομική ισχύ και υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι “κόστος” ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις