Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης ηχογραφήσεις: Κατέθεσε στη Βουλή ντοκουμέντα από το Eurogroup του 2015
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης ηχογραφήσεις: Κατέθεσε στη Βουλή ντοκουμέντα από το Eurogroup του 2015

Βαρουφάκης ηχογραφήσεις: Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε, μάλιστα, απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες.

Βαρουφάκης ηχογραφήσειςΣε κατάθεση μέσω usb, των ηχογραφήσεων που είχε κάνει κατά τη διάρκεια του Eurogroup, προέβη ενώπιον της Βουλής, ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε, μάλιστα, απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

«Παραδίδω συσκευή αποθήκευσης με τις ηχογραφημένες συνεδρίες του Eurogroup. Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πώς όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στους διαλόγους, στις τοποθετήσεις και στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους», είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, τόσο για την ενοικίαση των εργαζομένων, όσο και για την μείωση του μέσου μισθού. Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα γιατί ενώ η ΝΔ είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5%, ο κ. Τσίπρας κατάφερε και τα μείωσε.

Βαρουφάκης ηχογραφήσεις: Η αντίδραση του προέδρου της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αρνήθηκε να παραλάβει τα αρχεία που άφησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και τα επέστρεψε ως «απαράδεκτα». Έκανε λόγο για «κρυφή μαγνητοφώνηση» πράγμα που του έδινε το δικαίωμα να αποφασίσει «αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς».

«Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης», τόνισε ακόμη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός που έλαβε αμέσως μετά τον λόγο συμφώνησε με την απόφαση του προέδρου της Βουλής, λέγοντας: «Ορθά ενεργήσατε κ. πρόεδρε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις