Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμπλοκή Μενάνδρου: “Μακελειό” στο κέντρο της Αθήνας – 13 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ
ΦΡΙΚΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ

Συμπλοκή Μενάνδρου: “Μακελειό” στο κέντρο της Αθήνας – 13 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Συμπλοκή Μενάνδρου: Για την κυριαρχία στη Μενάνδρου, αλλά και για να κριθεί ποια ομάδα θα έπαιρνε τα κρίσιμα πόστα για την πώληση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών στην περιοχή έγινε η αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας.

Συμπλοκή Μενάνδρου: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών. Ομάδες αλλοδαπών συγκρούστηκαν στην οδό Μενάνδρου, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλος ένας να τραυματιστεί σοβαρά. Το OPEN έδωσε στο φως της δημοσιότητας, σειρά βίντεο που δείχνουν πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, η οδός Μενάνδρου στην Ομόνοια, έχει παραδοθεί σε δύο αντίπαλες συμμορίες, ενώ δεν αργούν να βγουν και όπλα. Αρχίζουν να πέφτουν πυροβολισμοί, ενώ ακολουθεί πανικός. Η συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών συνεχίζεται με ξύλα, ρόπαλα και μαχαίρια.

Ένας 30χρονος Αφγανός που πωλούσε τσιγάρα στο σημείο και αρνήθηκε να πληρώσει τις ομάδες «προστασία», πέφτει νεκρός. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δράστες μαχαίρωσαν δυο φορές στην κοιλιά τον άτυχο Αφγανό, ενώ το μένος τους ήταν τέτοιο, που τον ξεκοίλιασαν και του έκοψαν τους όρχεις!  Γύρω στα δέκα άτομα τον ρίχνουν στο έδαφος. Τον ξυλοκοπούν, τον μαχαιρώνουν και τον χτυπούν με ό,τι βρίσκουν. Εκείνος καταφέρνει να σηκωθεί, αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω τα ίδια άτομα του δίνουν τα τελειωτικά χτυπήματα. Όλα αυτά έγιναν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στα μάτια περαστικών. Οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, κατέγραψαν τις σκηνές.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ακόμη ένας Αφγανός έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν κι άλλοι δυο πιο ελαφρά τραυματισμένοι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε το Open TV, ένας ανυποψίαστος οδηγός ταξί έχει βρεθεί στη μέση της συμπλοκής με αποτέλεσμα να δεχθεί κι εκείνος την οργή τους. Ομοεθνείς του θύματος τον παίρνουν στα χέρια, ενώ καταστηματάρχες της περιοχής κατεβάζουν γρήγορα τα ρολά στα μαγαζιά τους. Όπως εκτιμούν οι Αρχές, όλα έγιναν για το ποιος θα πάρει τα σκήπτρα του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.

Συμπλοκή Μενάνδρου: 13 προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 13 προσαγωγές και εξετάζει ποιες από αυτές θα μετατραπούν σε συλλήψεις και ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα μείνουν ελεύθεροι. Ακόμη, στην περιοχή της συμπλοκής εντοπίστηκαν 13 κάλυκες και δυο σφαίρες από πυροβόλο όπλο, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες για να εξάγουν περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στους δημοσιογράφους «ήρθαν δυο άτομα και είπαν “θα γίνει μακελειό. Φύγετε από εδω πέρα”. Εμείς δεν δώσαμε σημασία και τελικά έγινε μακελειό».«30 άτομα ήρθαν με πιστόλια και μαχαίρια και άρχισαν να τους χτυπάνε όλους. Το 30χρονο θύμα που ήταν Αφγανός, πουλούσε τσιγάρα και τον απειλούσαν Πακιστανοί ότι, αν δεν τους δώσει χρήματα, θα τον σκοτώσουν. Άμα θες να πουλήσεις τσιγάρα εδώ πέρα, θα πληρώσεις εμένα. Το παιδί δεν είχε να πληρώσει λεφτά και τον σκότωσαν. Ζητούσαν 2.000 με 3.000 ευρώ τη βδομάδα», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής αναφέρει ότι «ήρθε μια ομάδα 20 ατόμων και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από το άλλο στενό ήρθαν άλλα 15 άτομα όπου επίσης πυροβολούσαν. Είχαν ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια πάνω τους και έγινε μακελειό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις