Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα Κάρπαθος: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα Κάρπαθος: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

Σεισμός τώρα Κάρπαθος: Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Σεισμός τώρα ΚάρπαθοςΔυνατή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά βορειοοδυτικά της Καρπάθου, κοντά στη Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα. Είναι μία από τις πολλές σεισμικές δονήσεις που ταρακουνούν τελευταία την Κάρπαθο, ενώ μάλιστα πρόσφατα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στο θαλάσσιο χώρο 82 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της εν λόγω σεισμικής δόνησης, την οποία το Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή», απέχει 495 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 2 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το EMCS, εντοπίζεται στα 88 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 150 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Η ανησυχία για τους κατοίκους είναι μεγάλη λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το σημείο του σημερινού σεισμού στην περιοχή:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις